Mart ayında merkeziyetsiz borsalarda düşüş yaşandı sebebi GÜVENSİZLİK!

Mart ayında merkeziyetsiz borsalarda düşüş yaşandı sebebi ise güvensizlik.

Mart ayında merkeziyetsiz borsalarda düşüş yaşandı sebebi GÜVENSİZLİK!

Mart ayında merkeziyetsiz borsalarda düşüş yaşandı sebebi ise çok açık güvensizlik.

Mart ayında merkezi olmayan borsalardaki (DEX) döviz hacimleri yüzde sekizden fazla düşüş yaşadı. Bu son birkaç aydan bu yana ilk kez DEX hacimlerinin düştüğünü gösteriyor.

The Block tarafından elde edilen verilere göre, merkezi olmayan borsalar (DEX) Mart ayını toplam 67,32 milyar dolarlık hacimle kapattı ve bir önceki aya göre yüzde 8,12 oranında düşüş gösterdi.

Bu, Kasım 2020’den bu yana ilk kez aylık DEX hacminin düştüğü anlamına geliyor. Uniswap, 41.02 milyar dolar ile aylık hacmin çoğunu oluşturmaya devam etti. Sushiswap ve Curve sırasıyla 10.06 milyar dolar ve 5.08 milyar dolarlık hacme sahip. 0x ve Bancor Network, sırasıyla 4.76 milyar dolar ve 2.59 milyar dolarlık aylık hacim oluşturdu.

SEBEP GÜVENSİZLİK!

Sürekli siber saldırılar mağdur olan binlerce yatırımcının ardından Dex saldıralı Rugg Pull vakası yaşanmasının arından piyasada güvensizlikten kaynaklı paralarını cüzdanlarına ya da daha güvenli buldukları borsalara çeken yatırımcıların sonrasında merkeziyetsiz piyasalar düşmeye devam ediyor.

DEX Hack Saldırıları
DEX’ler özellikle son aylarda sıklıkla saldırıyla ve rug pull vakalarıyla karşılaşmaya başladı. Buna rağmen insanlar yine de merkeziyetsiz borsaları sıklıkla kullanıyor. Örneğin son olarak geçtiğimiz ay TurtleDex’te DeFi likidite havuzundan 9.000 BNB çekilerek, 2,4 milyon dolara eşdeğer bir rug pull vakası yaşandı. Bununla beraber dünde de ForceDAO hacker’ların saldırısına uğradı. Bu saldırı sonucunda 350.000 dolar değerinde ETH satıldı. 

Etiketler