MaidSafeCoin nedir ve nasıl çalışır?

MaidSafeCoin (MAID) dünyanın ilk otonom veri Network'ü olarak tanımlanmaktadır. 28 Nisan 2014 yılı faaaliyete geçen proje, ismini ise yeni olarak kripto para dünyasına duyurmaya başlamıştır.

MaidSafeCoin nedir ve nasıl çalışır?

MaidSaeCoin ağında ağ hizmetlerinin ücretini insanlar belirleyememektedir. Ağ ve bulunan kaynaklara yatırımcı isteğine bağlı olarak devamlı değiştirmektedir. Böylece var olan en düşük seviyede tutmaktadır. Safe Network'ünde, 'para birimi=veri' anlayışı egemenlik sürmektedir. Ayrıca ağın para birimi veri olup, ağdaki tüm veriler güvenli bir şekilde saklanmaktadır. Temelde ise bakılınca ağ bilhassa defter işlevi görmektedir. Bu defter gizli ve tam entegre edilmiş olup bir eklenti değildir. MaidSafeCoin, ağ aracılığı ile kaynaklarının devamlılığını teşvik etmek için kullanılmaktadır. Kaynakların hiçbirini gereksiz yere kullanmadan, değer ölçümü ve ödüllendirilmesi yapılmaktadır.

Peki nasıl çalışır?

SAFE ağı, şifreli veri depolamak ve dosya paylaşımı, anonim ağ kullanımı, sunucusuz veri, sansürsüz iletişim ve işlem ücretleri olmayan ölçeklenebilen bir kripto para birimi gibi özellikler sağlamaya çalışmaktadır. Aynı zamanda bulunan sunucu merkezli veri depolama modelini veri merkezli bir modele çevirerek bunu başarmayı amaçlamaktadır. SAFE ağının müşterileri ve çiftçileri bulunmaktadır. Platformda verilere ulaşmak isteyen kişiler, müşterilerdir. Ayriyeten çiftçiler verileri yöneten ve istenildiğinde müşterilere sağlayan kişilerdir.

Hangi veri olduğu fark etmeksizin parçalara bölünür ve çiftçi sistemlerinde karma şeklinde muhafaza edilir. Karma muhafaza edilen verilerin okunmasını engeller ve yedek kopyalar da tutar. Böylelikle verileri saklayan depo kapatılmış olsa dahi verilere ulaşım sağlanabilmektedir. Veriler ne kadar tanınmış, popüleritesi artmış olursa hızlı erişim ve yaygın kullanım sağlamak adına o kadar çok kopya gerekir. Herhangi iki veri parçası, XOR mesafesinde aralıklıdır. Bu bilhassa Yakın Grup Uzlaşması yolu ile gelişi güzel yapılmaktadır. Yaın Grup Konsensünün kullanılması ile yakınındaki kasaların birbiriyle veri paylaşımı yapması ve ağın tekrardan yenilenip yaratılmasına destek olur

MaidSafeCoin özellikleri nelerdir?

SAFE Network, merkezi olmayan, güvenliği, gizlili koruyan, iletişim ve depolamaya olanak tanıyan bir sistemdir. Özerk bir veri network katmanı oluşturmak için günlük internet bağlantılı cihazların yedek kapasitesini kullanmaktadır. SAFE Network, insanlara kişisel verileri üzerinde tam egemenlik sağlamak için tasarlanmıştır. Fakat yine de zengin ve ölçeklenebilen yazılım platformlarının, iş çözümlerinin ve yatırımcı deneyimlerinin üstüne kurulmasına izin vermektedir.

SAFE Network, ayriyeten bireylere ve işletmeler birtakım fırsatlar sunmaktadır. Kaynaklarını, ürünlerini, içeriklerini ve yaratıcılıklarını aracılara ihtiyaç duymadan ticaret yaparak finansal istikrar için imkan tanımaktadır. Büyük ölçüde dijtial taşıyıcı sertifikalara dayanan esnek ve yüksek performanslı bir ekonomik sistem sağlamaktadır. Böylelikle yeni nesil taşıyıcıların da önünü açan bir sistemdir.

MaidSafeCoin nedir?

Az sayıda borsada listelenmektedir. Borsalarda kullanılan kısaltma adı ile MAID Coin, Bittrex ve HİTBTC'den satın alınabilmektedir.

Uyarı: BirBorsa.com'da yer alan yazı ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.

Buse KAPLAN/BirBorsa

SUSD KC Amerikan Doları Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 32.36
Satış 32.38
Değişim -0.0899%
Son Değer 32.38
En yüksek 32.41
En düşük 32.32
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%