Louis Vuitton krizlere rağmen bir ilki başardı!

Dünya devi Louis Vuitton Moët Hennessy, tüm olumsuzluklara rağmen açıkladığı satış rakamlarıyla dikkat çekti! Bulgari, Dior, Celine, Kenzo, Givenchy gibi popüler lüks markaları bünyesinde bulunduran LVMH; pandemiyi, savaşı ve ekonomik krizleri adeta yok saydı!

Louis Vuitton krizlere rağmen bir ilki başardı!

Dünyanın önde gelen ve birçok kişi tarafından en gösterişli markaları olarak kabul edilen Bulgari, Dior, Celine, Kenzo, Givenchy gibi isimleri bünyesinde barındıran Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) yaşanılan ekonomik krizlere ve Rusya-Ukrayna savaşına rağmen yılın ilk çeyreğinde satışlarını artırdı!

Kar açıklayan ilk lüks tüketim şirketi!

Ukrayna yaşanılan savaşın yanı sıra, Çin'de yaşanılan artan vaka sayılarına ekstra olarak ekonomik krize rağmen Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), hiçbir olumsuzluktan etkilenmeyerek dikkatleri üzerine çekti. Fransız menşeli Louis Vuitton, artan talep doğrultusunda satış rakamlarını yılın ilk çeyreğinde yüzde 23 artırarak 18 milyar euroluk gelir elde etti. Yaşanılan olumsuz süreçlere rağmen Louis Vuitton, elde ettiği satış rakamlarıyla böyle bir dönemde kar açıklayan ilk Avrupalı lüks tüketim şirketi oldu.

Rusya-Ukrayna savaşı etki etmedi!

Yapılan resmi açıklamaların ve açıklanan verilerin ardından Avrupalı şirketin hisselerinde de artış gözlemlendi. Sabah saatlerinde yüzde 1,8'lik değer artışı yaşandı. Bu sonuçlarla lüks tüketim şirketi, bu yıllık yüzde 12'lik kaybını bir nebze hafifletti. Şirketin sahibi olarak bilinen Bernard Arnault, Amerika Birleşik Devletleri'nde karını yüzde 26, Avrupa'da yüzde 45, Japonya hariç Asya ülkelerinde ise yüzde 8 arttırarak tüm olumsuz koşullardan olumlu çıktı.

Elde edilen verilere ve başarılı grafiğe rağmen yapılan açıklamada şirket, uzun vadede yaşanılan süreçlerin özellikle Asya pazarında kayıplara neden olabileceğini vurguladı. Ayrıca Giony, Dior ve Celine gibi markaların Çin pazarında daha etkili olduğu belirtildi. Savaşın etkisinin görülmemesi ise şirketin bünyesinde yer alan markaların Rusya pazarında sadece genele oranla yüzde 1,5'ten daha az satış yapması olarak yorumlandı.