LoL evrenini anlatan Arcane, sonbaharda Netflix'e geliyor

LoL evrenini anlatan animasyon dizisi Arcane, bu yılın sonbahar aylarında Netflix'e gelecek.

LoL evrenini anlatan Arcane, sonbaharda Netflix'e geliyor

League of Legends (LoL) ve Valorant oyunlarıyla tanınan Riot Games'in Netflix animasyon dizisi Arcane'in, bu yılın sonbahar aylarında Netflix'e geleceği açıklandı. Arcane ile LoL evreni ve karakterlerinin oyun dışında yeni bir eğlence platformuna da taşınacağını aktaran Riot Games Türkiye Ülke Müdürü Erdinç İyikul, salgın ile geçen son bir yılda dünya ve Türkiye oyun pazarının gelişimini yorumladı.

Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de salgın sebebiyle eve kapanmanın dijital oyunlara ilgiyi artırdığını söyleyen İyikul, ''Bu ilgi rakamlara da yansıdı.  Araştırmalara göre, global oyun pazarı 2020 yılında yüzde 9.3 büyüyerek 159 milyar dolara ulaşırken, mobil oyuncu sayısı da 2.7 milyara çıktı. 2021 yılında ise pazar hacminin 175.8 milyar dolara çıkacağı öngörülüyor.'' ifadelerini kullandı.

Türkiye pazarı 1 milyar dolara yaklaştı

Dijital oyunlara artan ilginin Türkiye'ye de büyük oranda yansıdığını söyleyen İyikul, “Ülkemize baktığımızda, 2019 yılında 830 milyon dolar olan oyun pazarının büyüklüğünün, 2020 yılında 900 milyon dolarlık hacme ulaştığını görüyoruz. Oyuncu sayısı ise 32 milyondan 36 milyon seviyesine ulaştı.'' dedi.

Toplam oynama süresi, bir oturum boyunca oynama süresi ve oyun içi satım alımların da dünya genelinde yükseldiğine işaret eden Erdinç İyikul, şunları ekledi:

“Bu süreçte oyun dünyasıyla yeni tanışan kişiler çoğunlukla Y ve X kuşağından geldi. Üstelik oyun oynamaya yeni başlayanların yüzde 40'ından fazlası, oynamaya devam edeceklerini söylüyor. Pandemi öncesine kıyasla, oyuncuların yüzde 37'si, artık oyuna daha fazla para harcadığını, yaklaşık üçte biri oyun içi satın alım yaptığını ve dörtte biri de yeni oyun satın aldığını söylüyor.”

Arcane, bu sonbaharda yayınlanacak

Riot Games'in oyun merkezli bir eğlence şirketine dönüştüğü sürece değinen İyikul, bu çerçevede en popüler oyunları olan LoL'ü Netflix platformuna taşıyacak olan animasyon dizisi Arcane hakkında şu bilgileri verdi:

“Oyun evreniyle müzik, çizgi roman, moda ve medya dünyaları arasında bağ kurmamız son süreçte kaçınılmaz oldu. E-sporun dünya çapında ses getiren etkinlikleri, evrenimizi anlatan hikayeler ve çizgi romanlarımız, dünya listelerinde her çıktığında üst sıralara yerleşen müzik projelerimiz ve sonunda kendi geniş evrenimizin bir bölümünü anlatacağımız animasyon dizimiz geliyor.”

“Arcane, bu sonbaharda Netflix’te yayınlanacak. Sevilen oyunumuz League of Legends’ın da içinde bulunduğu Runeterra evreninde Plitover ve Zaun bölgelerinde geçen bir hikayeyi göreceğiz. Oyunumuzun en renkli karakterlerinden Jinx ve Vi’in geçmişini ve bugün gördüğümüz hallerine dönüşümlerini izleyebileceğiz.”

Etiketler