Lending nedir? Ne işe yarar? Binance Lending nasıl yapılır?

Kripto para piyasası gelişimini sürdürdükçe, yatırımcıların kazanç sağlayabilecekleri yöntemler de artmaya devam ediyor. Bu yöntemlerden biri de Lending...

Lending nedir? Ne işe yarar? Binance Lending nasıl yapılır?

Kripto paraların kiralanarak pasif bir şekilde kazanç sağlamasına yarayan sisteme Lending adı verilir. Yatırımcıların pek çoğu tarafından başvurulan al sat yapmaya veya cüzdanda biriktirmeye alternatif olarak ortaya çıkan bir kazanç sağlama yöntemidir.

Lending ne işe yarar?

Lending sistemi sayesinde yatırımcılar, sahip oldukları kripto paraları kiralama yöntemine giderek pasif bir kazanç sağlayabiliyorlar. En büyük faydası ise herhangi bir al sat işlemine gerek duymadan ve piyasaların anlık olarak takibini yapmadan bu kazançların elde edilebilmesi olarak değerlendiriliyor.

Lending nedir? Ne işe yarar? Binance Lending nasıl yapılır? - Resim : 1

Lending ile nasıl para kazanılır?

Lending ile para kazanmak isteyen kullanıcılar, kontratlar ile elleri altında bulunan miktarın üzerinde bir değerde pozisyon açabiliyor. Bunun yanında borçlanma yoluyla, kontratsız pozisyonlar açma imkanları da oluyor. Bu kontratsız pozisyonlar ise başka yatırımcılar tarafından Lending işlemi yapılmış coinler üzerinden oluşturuluyor. Lending yapılmış coinlerin sahiplerine ödenen kira bedeli aracılığıyla margin işlemi açılıyor. Bu işlemlerin sonucunda da kira bedeli ödenen yatırımcı pasif bir kazanç elde edebilirken, margin işlem açan kullanıcı ise Lending işleminden kâr ediyor.

Binance lending nedir?

Binance Lending, Binance kullanıcılarının sahip oldukları varlıklarını belirli bir süre zarfında ödünç vermesiyle faiz elde etmesi ve fonlarını büyütme şansı yakalaması amacıyla hazırlanan bir sistemdir.

Lending nedir? Ne işe yarar? Binance Lending nasıl yapılır? - Resim : 2

Binance vadesiz mevduat nedir?

Binance Vadesiz Mevduat veya Esnek Mevduat, tıpkı Lending işlemi gibi ödünç verilen varlıklardan sağlanan faiz gelirleri ile fon büyütme fırsatı sunan bir sistemdir. Esnek Mevduatta, kredi vermiş kullanıcılar vadeli tarihi gelmeden önce ödünç verdikleri fonları kullanma esnekliğine ulaşırlar.

Binance lending nasıl yapılır?

Binance Lending ile kripto para birimi teminatı vererek kredi çekebiliyorlar. Örneğin, 1 Bitcoin sahibiyiz ve bu Bitcoin'imizin değer değeri 10 bin dolara denk geliyor. Yatırımcılar, Bitcoin teminatı vererek yüzde 50 değerinde yani 5 bin dolar değerinde krediyi Binance üzerinden borç alabiliyor. Bu sırada günlük olmak üzere ufak faizler ödeniyor. Bitcoin'in değer kaybı yaşaması halinde ise verilmiş olan teminata ekleme yapılması isteniyor.

Almak istenen borcun miktarını seçtikten sonra kredi vadesinin süresini belirlemek için tercih yapılması isteniyor. En düşüğü 7 gün olmak üzere 14, 30 ve 90 gün seçenekleri arasından biri kredi vadesi olarak belirleniyor. Bu vade sürelerine göre faiz oranları da doğal olarak değişebiliyor.

Etiketler