Kuzey Kore’de tüm yaptırımları hiçe sayan kripto para uzmanı yetkililer tarafından yakalandı!

39 yaşındaki bilgisayar korsanına emsal bir hapis cezası verildi. Kuzey Kore yasaklarını delen 39 yaşındaki bilgisayar korsanı tüm yaptırımları hiçe saymanın cezasını aldı! İşte detaylar…

Kuzey Kore’de tüm yaptırımları hiçe sayan kripto para uzmanı yetkililer tarafından yakalandı!

Amerika Kripto para uzmanı konusunda emsal bir karar verdi. Kuzey Kore'de ABD tarafından uygulanan yaptırımları delmesine yardım ettiği gerekçesiyle Griffith 63 ay hapis cezası verdi.

 Savcılar eldeki verilerin tamamının gerçek olduğunu ve 39 yaşındaki bilgisayar korsanının 2019'da bir konferans sunum yaptığını tespit etti. Griffith kullanıcılara teknik bilgi aktarımı yaptığını kabul ettiğini duyurdu. Ayrıca savcılar mahkeme belgelerinde Kuzey Kore'de Kripto para alt yapısı ve teknik ekipman geliştirildiğini de açıkladı.

63 ay hapis yatacak!

ABD'nin yaptırımlarının deldiği gerekçesiyle Griffith 63 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu karar dünya kamuoyunda da oldukça büyük bir yankı uyandırdı. Ayrıca Kuzey Kore'ye seyahat etme talebi ABD hükümetince reddedilmesine rağmen illegal yöntemlerle ülkeye giriş yapmış ve bu ülkede sunum gerçekleştirmişti.

Amerika 2018 yılında Kuzey Kore'ye yaptırımlarını açıklamış ve Amerikan vatandaşları nerede olursa olsun Kuzey Kore'ye teknoloji ihraç etmesini yasaklamıştı.

Griffith bu yasağı ciddi oranda deldi ve ülkeye girişi yasak olmasına rağmen 2019 yılında Kuzey Kore'ye bilgilendirecek bir konferans verdi. Bazı iddiaları kabul eden Griffith verilen cezaya itiraz etmedi.

Alış 66685.88
Satış 66685.89
Değişim 0%
Son Değer 66685.89
En yüksek 67130
En düşük 65765.81
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler