Kuyumculara 500 gramlık teminat şartı rafa kaldırıldı

Kuyum Ticareti Hakkında Taslak Yönetmeliği'nde kuyumculardan talep edilen gündemdeki 500 gram altın teminatı şartı taslak metinden çıkarıldı.

Kuyumculara 500 gramlık teminat şartı rafa kaldırıldı

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Atayık, Kuyum Ticareti Hakkında Taslak Yönetmeliği'nde kuyumculardan talep edilen gündemdeki 500 gram altın teminatı şartının Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın direktifiyle taslak metninden çıkarıldığını söyledi.

Atayık daha önce Bloomberg HT'ye yaptığı açıklamada Ankara'da ilgili düzenleme için görüşmeler yaptıklarını ve olumlu geri dönüşler aldıklarını söylemişti.

Atayık şu ifadeleri kullanmıştı: “Bu henüz bir taslak aşamasında. Biz geçtiğimiz hafta 3 büyük şehrin oda başkanları olarak Ankara’ya gittik. Ticaret Bakanlığı İş Ticaret Genel Müdürlüğü ile görüşme yaptık ve taleplerimizi ilettik. Taleplerimizin başında teminat konusu da geliyor. Teminat konusunda da ilerleme sağlandı. Bu noktada en büyük beklentimiz 500 gram diye adlandırılan teminat konusunun olmaması. Devletimizin biz kuyumcuların altınlarına ihtiyaç yok devletimiz güçlü bir yapıya sahip. Ticaret Bakanlığımıza teminat konusunun olmaması gerektiğini anlattık ve olumlu dönüşler aldık.

Etiketler