Küresel yatırımcıların elindeki Çin varlıklarının tutarı yükseldi

Küresel yatırımcıların elindeki Çin hisse senedi ve tahvillerinin tutarı 800 milyar doları geçti. 

Küresel yatırımcıların elindeki Çin varlıklarının tutarı yükseldi

Financial Times'ın haberine göre, küresel yatırımcıların elindeki Çin hisse senedi ve tahvillerinin tutarı 800 milyar doları geçti. 

Çin ile ABD başta olmak üzere uluslararası toplum arasında gerilen ilişkilere karşın küresel yatırımcılar Çin varlıklarını tercih etmeyi sürdürdüler. Offshore yatırımcılar Hong Kong ile Şanghay ve Shenzhen borsalarını birbirine bağlayan platformlar üzerinden yıl başından bu yana 35,3 milyar dolarlık Çin hisse senedi aldılar. Bu yatırımcıların hisse senedi alımları geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 49 oranında arttı.

Yabancı yatırımcıların Çin devlet borçlanma kağıtlarından bu yıl yaptıkları alımlar da 75 milyar doları aştı. Credit Agricole'nın verilerine göre yabancıların Çin tahvillerindeki alımları geçen yıla göre yüzde 50 oranında artış kaydetti.

Yabancıların elindeki toplam Çin tahvili tutarı 3,7 trilyon yuan, 578 milyar dolar düzeyine yükseldi.

China Renaissance işlemcilerinde Andy Maynar FT'ye yaptığı değerlendirmede, ''Jeopolitik cephede kullanılan ifalere rağmen, varlık yönetimi cephesinden baktığımızda Çin piyasalarını dikkate almalısınız.'' şeklinde konuştu.

Etiketler