KRSTL Kola hisseleri neden düştü?

KRSTL Kola ay sonuna kadar faaliyetlerini durdurmasını açıklamasının ardından hisse fiyatları tabana kadar düştü! Hissede işlem yapılamıyor...

KRSTL Kola hisseleri neden düştü?

Üretim faaliyetlerinde olduğu gibi Borsa İstanbul'daki işlemlerinde de adı spekülasyonlara karışan Kristal Kola (#KRSTL) ay sonuna kadar üretimi durdurma kararı aldığını duyurdu. 1.5 liradan 6.5 lira seviyesine kadar çok kısa sürede yükselen hissenin fiyatı yapılan açıklamaların ardından yüzde 10 değer kaybederek 4.77 lira seviyesine kadar geriledi. Bu fiyatlamaların ise daha önce planlandığını düşünen binlerce yatırımcı SPK'yı göreve davet eden çağrılarda bulundu.

Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformuna ve yatırımcılarına yaptığı açıklama ise şöyle; 

Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve hava muhalefeti ile birlikte OSB'lerde yaşanan elektrik kesintileri birleşince üretim faaliyetlerine ara verme kararı aldığını duyuran Kristal Kola, elektrik sıkıntılarının ve hava muhalefetinin kendilerine bildirim yapılan tarihlerde son bulması durumunda yapılan iş anlaşmaları üzerine garanti edilen ürün teslimatı ilgili bir sorun yaşanmayacağı dile getirildi.

SPK’DAN Kristal Kola'ya ceza!

SPK, yayınladığı bültende Kristal Kola şirketinin 4 üst yöneticisine ayrı ayrı cezalar verdi. Toplamda 405 bin 705 TL kadar bir para Kristal Kola şirketi üst yöneticilerine ve hisseye ceza idari para cezası uygulandı. Geçtiğimiz yılın Kasım ayında yayınlanan ve her hafta yayınlanan SPK Bülteni'nde var olan kararlara bakıldığında hisseye ve üst yöneticilere idari para cezaları verildi.

Kristal Kola'ya verilen cezanın nedeni ise, 31 Aralık 2015, 31 Aralık 2016 ve 31 Aralık 2017 tarihlerinde gerçekleşen iş avansların raporlanması sürecinde, Türkiye Finansal Raporlama Standartları (TFRS) ve Türkiye Muhasebe Standartları'na (TMS) uyum sağlamadığı gerekçesi nedeniyle şirkete 80 bin liradan fazla ceza kesildi.

KRSTL KRISTAL KOLA VE MESRUBAT SANAYI TICARET A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 8.73
Satış 8.74
Değişim 0.19%
Son Değer 8.74
En yüksek 8.75
En düşük 8.4
Haftalık Değişim -2.2371%
Aylık Değişim -2.8888%
Yıllık Değişim -23.3333%
Etiketler