Kriptoya Artan İlgi, e-Ticareti Hızlandırıyor

Küresel ödeme sağlayıcısı checkout.com tarafından yayınlanan yakın tarihli bir rapora göre, 18-35 yaşındakilerin %40'ı mal ve/veya hizmetler için 2022'de kriptoyla ödeme yapmayı planladığından, e-ticaret için kripto varlıkların küresel olarak benimsenmesi hız kazanıyor.

Kriptoya Artan İlgi, e-Ticareti Hızlandırıyor

Bu rakam, geçen yıl kaydedilen %30'dan daha az. Şirketten yapılan açıklamada, raporun 11 ülkede 30.000 tüketici ve 3.000 tüccarla yapılan bir anketin bulgularını sunduğu belirtildi. Anket, tüketicilerin yalnızca %23'ü 2024 yılına kadar bir ödeme yöntemi olarak kripto sunmayı hedeflediklerini söyleyen çevrimiçi işletmelerin önünde ilerlediğini gösteriyor.

Bununla birlikte, Checkout.com, kripto ödemelerini benimseyen tüccarların net bir büyüme yaşadığını ve bu seçeneklerin %82'sinin bu seçenekleri hızla yeni müşteriler çekmelerine ve yeni demografilere ulaşmalarına olanak tanıdığını söyledi.Kriptoya Artan İlgi, e-Ticareti Hızlandırıyor - Resim : 1

Ankete katılan tüccarların %70'e yakını, kripto ödemelerinin yapılıp kapatılabileceği hızın iş modellerinde potansiyel olarak devrim yaratabileceğini söylüyor. Ankete göre, mevcut kripto ödeme seçeneklerine sahip tüccarların %80'inden fazlası kripto kullanarak anlaşmanın fiat para birimleri kullanmaktan daha kolay olduğunu kabul ediyor.

Ödeme devi Visa'dan elde edilen veriler, 2022'nin ilk mali çeyreğinde şirketin kripto destekli kartıyla 2,5 milyar ABD dolarından fazla ödeme yapıldığını gösteriyor.

Kriptoya Artan İlgi, e-Ticareti Hızlandırıyor - Resim : 2

Houlgrave savundu ve şöyle belirtti;

“Bu geçiş, tüccarları kripto ödeme seçenekleriyle çalışır duruma getirmek için dağıtımı kolay çözümler ve hizmetler sağlayabilecek ve ardından zaman içinde süreci optimize etmelerine yardımcı olabilecek fintech şirketlerine yönelik talepte büyük bir artış olduğu anlamına geliyor. Web3'e daha fazla hizmet arasında köprü kurduğumuz için bu eğilimin önümüzdeki yıl daha da güçlenmesini bekliyoruz."

Etiketler
Yorumlar