Kripto pazarında kan banyosu: BTC ve Co. büyük fiyat kayıpları yaşıyor

Dün yeşil, bugün kırmızı: Vadeli işlem piyasasındaki zincirleme reaksiyon, kripto piyasasında ağır fiyat kayıplarına yol açtı. El Salvador Başkanı rahatlıyor.

Kripto pazarında kan banyosu: BTC ve Co. büyük fiyat kayıpları yaşıyor

Bitcoin'in ilk çıkışı El Salvador'da farklı şekilde bekleniyordu. Kripto para biriminin resmi olarak ulusal para birimi olarak taçlandırıldığı “B-Day”, hızla “D-Day”e dönüştü. Hızlı hareketle, genel piyasa dün akşam büyük bir satış çığının baskısı altında çöktü. Bitcoin fiyatı sadece 30 dakikada 5.000 dolar kadar düşüş yaşadı. Bazı borsalarda, fiyat 46.000 dolardan toparlanmadan önce kısa bir süre 43.000 dolara düştü. Düşüş, BTC'nin dün 52.000 USD'nin üzerine çıkmayı başardığı daha uzun bir yükseliş döneminin ardından geldi. Anahtar kripto para birimi yine bundan açıkça uzaklaştı. Basın zamanında, en büyük kripto para birimi, 24 saat boyunca yüzde 11 düşüşle 46,495 dolardan işlem görüyor.

Kripto pazarında kan banyosu: BTC ve Co. büyük fiyat kayıpları yaşıyor - Resim : 1

Kan banyosu, altcoin piyasasında daha da büyük çentikler bıraktı. Günlük bir karşılaştırmada, ilk 10 varlığın tümü çift haneli yüzde aralığında fiyat indirimleri yayınladı. Polkadot (DOT), yüzde 25'lik bir değer kaybıyla özellikle kötüleşti. Ethereum (ETH), Cardano (ADA) ve Solana (SOL) yüzde 15 ile kırmızı renkte. Binance Coin (BNB) ve Dogecoin (DOGE) yüzde 19 civarında geriliyor, XRP ise yüzde 21 geriliyor.

Toplam piyasa değeri dünkü işlem seansında yaklaşık 400 milyar dolar kaybetti. Öğle saatlerinde, Mayıs rekorunun zirvesine giden yol açık görünüyordu. O zamana kadar yine 500 milyar dolarlık bir boşluk var. Bununla birlikte, basım sırasında, tüm kripto varlıklarının toplam değeri, sembolik 2 trilyon işaretini tekrar geçebilirdi.

Spin döngüsündeki Bitcoin oranı

Dalıştan bir gün sonra, Twitter dünyası kazayı doğru sıraya koymaya çalışıyor. Kesin olan bir şey var, çöküşü, türev piyasalarındaki bir tasfiye dalgası tetikledi. Glassnode'un tweet'lediği gibi, "Bu satış sırasında Bitcoin Open Interest'te 4 milyar doların üzerinde madencilik yapıldı." Zincirdeki araştırmacılar, “Mayıs ortasındaki satıştan bu yana en önemli kaldıraç seviyesinden” bahsediyorlar.

Etiketler