Kripto parayla market alışverişi devri başlıyor!

Kripto para kullanımı hemen her alanda yayılmaya başladı. Bugün gelen bir haberle kripto parayla market alışverişi devri başladığı belirtildi.

Kripto parayla market alışverişi devri başlıyor!

Bahama Merkezli Kripto para platformu olan FTX tarafından bugün yapılan açıklamada kripto paralarınızı artık market alışverişlerinde kullanabileceğinizi açıkladı. Son zamanlarda borsanın yerini alan kripto paralar bazıları için harika bir yatırım olsa da bazıları için en büyük dolandırıcılık projesi olarak karşımıza çıkıyor. Fakat her ne olursa olsun yaşanan gelişmeler bize gösteriyor ki kripto paralar geleceğin para birimi olacak. Hal böyle olunca da geleceğin para birimini sadece internet alışverişlerinde kullanmak çokta mantıklı olmasa gerek. Bu durumun farkında olan FTX de geleceğin para birimini market alışverişlerinde kullanabileceğiniz bir sistemi sizlere tanıttı.

Günlük alışverişlerde kripto paralar kullanılacak!

Kripto paralar sadece internet üzerinden alışverişlerde kullanılıyordu. FTX tarafından yapılan açıklamada özellikle ABD’de Coinbase gibi platformda sunulan kripto para kartlarına benzeyen kart sistemini kullanıcılara sunacağını duyurdu. Visa ortaklığıyla gerçekleştirilecek proje kapsamında FTX platformu kullanıcıları kripto para hesaplarını bu kartlara bağlayıp, günlük alışverişlerinde kripto paraları kullanabilecek. Yapılan alışveriş de kartın kullanıldığı ülkenin para biriminin kripto karşılığı olarak hesaptan tahsil edilecek. Yani kripto para hesap kartına sahip olacaksınız.

Kripto parayla market alışverişi

Kripto para kısmıyla ilgili gelişmeleri FTX hallederken, kartın pos cihazlarında çalışmasını ve kullanmasına yönelik çalışmaları ise Visa halledecek. Pek çok kripto para platformu son zamanlarda Visa ile benzer ortaklıklar kurmaya başladı bile.

Türkiye’de kullanılacak mı?

Bildiğiniz gibi Türkiye genelinde de kripto para platformuna yatırım yapan pek çok kişi bulunmaktadır. FTX tarafından yapılan açıklama kapsamında hazırlanacak olan bu projenin hazır olunca 40 ülkede kullanıma sunulacağı belirlendi. Fakat ilk olarak Latin Amerika, Avrupa ve Asya ülkelerinde kullanıma sunulacak olan bu sistem ABD ve diğer ülkelerde 2023 yılı sonunda kullanılacak. Fakat yapılan açıklamaları incelediğimizde hangi ülkelerin bu kartları kullanabileceğiyle ilgili açıklama henüz gelmedi. Yani FTX kartlarının Türkiye genelinde kullanılıp kullanılmayacağıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yok.