Kripto paralara vergi mi geliyor?

Hazine ve Maliye Bakanlığının bugün kripto paralar ile ilgili açıklaması sosyal medyada akıllara kripto paralara vergi mi geliyor? sorusunu getirdi.

Kripto paralara vergi mi geliyor?

Kripto paralar tüm dünya da olduğu gibi Türkiye'de de büyük ilgi görüyor. Türkiye, kripto para kullanımında dünyada dördüncü, Avrupa'da ise ilk sırada yer alıyor.

Kripto para yatırımcılarının sayısı ise, 1 milyonu aşmış durumda. Ekonomi yönetimi ise kısa zamanda büyük getiriler sağlayan Bitcoin ve benzeri kripto paralara ‘vergi' koyma hazırlığında. 

Hazine ve Maliye Bakanlığından bugün basına kripto paralarla ilgili açıklama yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kripto paralarla ilgili dünya genelinde oluşan kaygıları kendilerinin de paylaştığını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Konuya ilişkin  gelişmeler ve ülkemizdeki durum, Bakanlığımız tarafından yakından takip edilmektedir." Bu çerçevede Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında  Merkez Bankası, BDDK, SPK ve ilgili diğer kurumlarla işbirliği halinde çalışmalar yürütüldüğü belirtildi.

Şubat'ta 58 bin dolara kadar çıktı

Kripto paralar, başta genç yatırımcılar olmak üzere, tüm dünyada on milyonlarca kişi tarafından kullanılır hale geldi. Özellikle sert yükseliş ve düşüşlerin yaşandığı kripto para piyasası, kısa sürede büyük kârlar elde etmek isteyen yatırımcıları kendisine çekiyor.

Geçen yıl şubat ayında 1 Bitcoin'in fiyatı 8 bin 500 dolar iken, bugün 1 Bitcoin 47 bin doları aşmış durumda. 

Şubat ayı içerisinde Bitcoin fiyatı 58 bin dolara kadar çıktıktan sonra, son günlerde düşüş eğilimi gösterdi. Ancak Bitcoin'in fiyatının daha da yükseleceğine dair beklentiler korunuyor. 

Uluslararası danışmanlık şirketi JP Morgan tarafından hazırlanan bir rapora göre, Bitcoin fiyatı uzun vadede 146 bin dolar seviyesine kadar çıkabilir.

Alış 63597.24
Satış 63597.25
Değişim 0%
Son Değer 63597.25
En yüksek 65450
En düşük 59600.01
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler