Kripto Paralara İki Adımda Düzenleme, İlk Adım Güvenlik!

Kripto paralarla ilgili yasanın en kısa sürede Meclisten geçeceğini daha önce bildirmiştik. Konu ile ilgili açıklamalar arka arkaya gelmiş ve kripto paralarda halk tarafından önemsenen bir heyet TBMM'ye davet edilmişti. Görüşmelerden çok kısa bir süre sonrada 2 ayaklı düzenleme taslağı duyuruldu.

Kripto Paralara İki Adımda Düzenleme, İlk Adım Güvenlik!

Kripto paraları yurt içinde yasal şekilde bir kalıba oturtmaya çalışılma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Konu ile ilgili AK Parti çalışmalarına son dönemde tamamen hız kazandırmış ve iki adımdan oluşan düzenlemenin ilk adımı olarak yerel borsaları denetlenebilir hale getirecek yasayı getireceklerini duyurdu. Tıpkı Borsa İstanbul hisseleri gibi kripto yerel kripto borsaları devlet güvencesi altında olacak. Çalışmanın 2. bölümünde ise finansal zemin hazırlanacak. Yatırımcının en çok merak ettiğini konu ise kripto paralara vergi konusu...

Kripto Paralara Vergilendirme Gelecek Mi?

AK Parti, dijital paralar ve borsalara yasal bir çerçeve kazandırmak için çalışmalarını son sürat hızlandırmış durumda. Kısa süre önce kripto para konusunda yetkinliği olduğu düşünülen ve kripto para yatırımcıları tarafından tanınan kişiler arasından bir heyet meclise davet edilmişti. Bu davetin ardından çok kısa bir süre geçmişken kripto paralarla ilgili konunun yasal bir çerçeve içerisine girmesi AK Partinin kripto paralar konusundaki ısrarını da göstermiş oluyor. 

Kripto paralara yasal çerçeve eğilimi kazandıracak çalışmada birinci adım için öncülük eden programlar ABD, İngiltere ve Japonya'nın bu alanda gerçekleştirdiği regülasyonlar. Kripto paralarda ilk hedef yerel borsaların şeffaf, güvenli ve denetlenebilir hale getirilmesi ve yerli borsalarda işlem yapan yatırımcıların devlet garantisi altında yatırımlarına devam etmesi ve korunması var. 

Bir süredir Türk kripto para yatırımcılarını çok rahatsız eden bir dedikodu olan 'Kripto paralara % 40 vergi gelecek.' konusuna ilişkin ise, bu iddialar yerli yatırımcıyı sadece rahatsız eder ve tedirgin edeceği söylendi. Fakat bu durum kripto paralardan hiç vergi alınmayacağı anlamına da gelmiyor. Herkes nasıl vergilendiriliyorsa kripto para yatırımcıları da öyle vergilendirecek diye düşünülüyor.

İkinci Adım Uygun Finansal Zemin

Kripto paraya iki adımdan oluşacak olan yasal çerçeve getirilmesinin ilk adımına yukarıda yer verdik gelelim ikinci adıma... Dünyada en çok kripto para işlemi yapan ülkelerden birinin Türkiye olduğunu bilmeyen yok hatta öyle ki dünyada en yüksek 5. hacim Türkiye'de oluşuyor. İlk adımda devlet garantisi verildikten sonra bu adımda da, işlemlerin niteliğine uygun finans zemininin hazırlanması olması bekleniyor. 

BTC/TRY Bitcoin Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 2164321.01
Satış 2165318.61
Değişim 1049.4499%
Son Değer 2164819.8
En yüksek 2166369.79
En düşük 2164221.09
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler