Kripto paralar için banka kuruluyor!

Son zamanların en gelişen yatırım araçlarından olan kripto paralar gelişim göstermeye devam ediyor. Kripto paralar için banka kuruluyor!

Kripto paralar için banka kuruluyor!

Kripto paralar gelişim gösterirken kripto paralarla yakından ilgilenen şirketler de gelişim ve değişime ayak uydurmak için farklı projeler geliştirmektedir. Başarılı kripto para platformu olan Abra tarafından gelen son açıklama dikkatleri çekti. Abra, dijital varlıklar için banka kuracağını açıkladı.

Kripto para bankası kuruluyor!

Kripto paralar için banka kuruluyor! - Resim : 1

Kripto para hizmeti veren şirketler arasında yer alan Abra, kripto para için düzenlenmiş olan ve buna yönelik çalışma yapılan Abra Bank’ı kuracaklarını açıkladı. Bu kapsamda eğer kurulursa Abra Bank, kripto paralar için düzenlenmiş ilk ABD Bankası olarak karşımıza çıkacak. Amerika Birleşik Devletlerinde yer alan müşterilerin kripto para yatırmasını sağlayacak olan banka ayrıca para iniş ve çıkışlarını da sağlayacak. Abra Bank, dijital varlıklarla para yatırılmasını ve bankacılık işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağlayacak. Web3 cüzdanı ve kripto bankası olarak faaliyet gösterecek olan bu bankanın 2023 yılının başlarında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Abra Bank, yasalarla ve düzenlemelerle uyum sağlamak için ABD’de yaşayan kişiler için kripto para yatırımı yapma imkanını tanımaktadır. ABD ve eyalet bankacılığı düzenleyicileriyle beraber çalışan Abra Bank piyasaya çıktığı anda oldukça popüler olacak gibi gözüküyor.