Kripto para yatırımcıları zararda! LUNA çakıldı

Kripto para piyasası içerisinde önemli kripto paralar arasında yer alan LUNA yatırımcılarına milyarlarca dolar zarar ettirdi.

Kripto para yatırımcıları zararda! LUNA çakıldı

Kripto para piyasasında yaşanan dalgalanmalar kripto paraları olumsuz olarak etkilemektedir. Bugün önemli kripto paralar arasında yer alan LUNA çakıldı. Geçtiğimiz aylarda kripto para piyasasını sallayacak şekilde yatırım alan LUNA bugün çakıldı. Çakılmasının nedeni tüm yatırımcıları etkiledi.

Geçen ay kripto para piyasasını etkileyen LUNA’nın kurucusu ile ilgili yaşanan önemli gelişme yatırımcıların milyarlarca dolarını kaybetmesine neden oldu. LUNA’nın kurucusu Du Kwon ile ilgili bugün yaşanan önemli gelişme LUNA fiyatlarını etkiledi. Daha önce Güney Kore’de mahkemesi gerçekleştirilen ve aralarında Do Kwon’un da yer aldığı 6 kişi için bugün tutuklama emri çıkarıldı. Savcılık tarafından çıkarılan kararda şahısların tümünün Singapur’da olduğu belirlendi.

Sayısı çok yüksek olan kripto paraya sahip olan yatırımcıları gerek doğrudan gerek ise dolaylı yoldan zarara uğratan Do Kwon bu zararla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Fakat gelen sızıntılara baktığımızda kurucunun tutuklanmasının sebebinin ülke genelinde sermaye piyasası yasasını ihlal etmesinden kaynaklı olduğunu ifade ediyorlar.

LUNA ve LUNC çakıldı

luna

LUNA kurucusunun tutuklanma kararının açıklanmasının ardından LUNA fiyatı %30 civarında değer kaybına uğradı. Tutuklama kararı gelmeden önce 4,30 dolardan işlem gören LUNA Güney Kore’den edinilen son haberden sonra 3 dolara düştü.

LUNC

Yaşanılan olaylar sebebiyle kısa süre önce adını LUNC olarak değiştiren kripto para birimi de bu tutuklamadan payını aldı. Karar açıklanmadan 0,00033 dolar civarında işlem gören LUNC, şuan da 0,0003 dolar seviyesinde işlem görmektedir. Daha bir iki ay önce bu kripto paranın 110 doların üzerinde işlem gördüğünü söylemeden edemeyeceğiz.

LUNA neden düştü? LUNA Yükselecek mi?

LUNA yükselecek mi

2022 yılının başından itibaren yıldızı parlayan ve yatırım alan kripto para birimlerinden olan LUNA sabit işlem imkanı sunan bir coindi. Bu coine yatırım yapan bir ekip fiyatı her zaman 1 dolara endeksli olacak şekilde sabit bir coin bulunduruyordu. Algoritmik yapıya sahip olmak ve 1 dolar seviyesinde kalmak için sürekli LUNA alıp satıyordu. Fakat Mayıs ayında bu durum tamamen tersine döndü. İşleri yolunda gitmeyince milyarlarca dolarlık LUNA satışı yapıldı. Bu satış yapılmadan önce 100 dolar seviyesinde olan LUNA yapılan satışlar sebebiyle 0,0001 dolara kadar düştü.

Do Kwon ise konuyla ilgili olarak bir bahisti kaybettim demesinin üzerine yatırımcı LUNA’ya yaklaşmamaya başladı. Yaşanan son tutuklama olayından sonra da LUNA tamamen yerle bir oldu. LUNA’nin ne zaman yükseleceğiyle ilgili herhangi bir tahmin yapmak şuan için çok erken.