Kripto para dünyasına girmek isteyenler için Bitcoin başlangıç rehberi 2022

Bitcoin nedir? sorusunun cevabını merak ediyorsunuz... Belki elinizdeki küçük bir sermayeyi yatırıma dönüştürmek istiyorsunuz! Belki de kripto para alıp satmak, gerçekleştirdiğiniz kripto para alım-satım işlemleriyle de bu sektöre yön verici bir isim olmak istiyorsunuz! Hazırsanız buna başlıyoruz!

Kripto para dünyasına girmek isteyenler için Bitcoin başlangıç rehberi 2022

Bitcoin nedir? sorusunun cevabını merak ediyorsunuz... Belki elinizdeki küçük bir sermayeyi yatırıma dönüştürmek istiyorsunuz! Belki de kripto para alıp satmak, gerçekleştirdiğiniz kripto para alım-satım işlemleriyle de bu sektöre yön verici bir isim olmak istiyorsunuz! Ancak her akıllı yatırımcının yapacağı gibi tüm sorularınızın hesabını almak, yatırım yapacağınız alanın uzun bir vadede işleyişini gözlemlemek, yatırımlarınızın nasıl bir potansiyele sahip olduğunu görmek, cevaplarınızı kanıta dayalı uygulamalarla ve verilerle almak istiyorsunuz. Ama....! Kafanızda soru işaretleri var! Biz de elimizden geldiğince, kafanızdaki bu soru işaretlerini sizlere hazırladığımız ve sizin şu an da okumakta olduğunuz Bitcoin Başlangıç Rehberi sayesinde cevap vereceğiz. Bu kripto para rehberi sizin için oluşturuldu! 

Herkese ulaşabilmek için ve değişkenlik gösteren sosyo-demografik yapıların işleyişine sadık kalabilmek için, içeriğimizin her aşamasında kolay ve açıklayıcı bir anlatım dili kullandık. Bu nedenle BirBorsa.com olarak herkese keyifli okumalar diliyoruz! Görüş, öneri ve yorumlarınızı, varsa sorularınızı, yorumlar kısmından bize iletebilirsiniz. Hazırsanız başlıyoruz!

"Bitcoin Başlangıç Rehberi" turumuza bomba gibi bir giriş yapıyoruz!!!

Kısaca: Bitcoin Başlangıç Rehberi

Bitcoin Başlangıç Rehberi turumuza, insanların öncelikle merak ettiği ve net bir şekilde anlaşılması gerektiğini düşündüğüm bir soruyla, en basit ama en önemli soruyla başlıyoruz. Çalışmalarımıza “Bitcoin Nedir?” sorusunu etraflıca açıklayarak yanıt aramak, sanıyorum ki her kesimden okuyucumuz için mantıklı bir hamle olacak.

"Bitcoin nedir?" sorusuna verilebilecek en anlaşılır yanıt, Bitcoin'in şu an piyasadaki en yüksek işlem hacmine sahip, diğer bir deyişle en gözde kripto para birimlerinden birisi olduğudur. Ayrıca Bitcoin, herhangi bir merkezin kontrolünde olmayan veya üretimlerini merkeziyetsiz bir şekilde sürdürme niteliğine sahip olan ilk kripto para birimidir.

Bitcoin’in temelinde, merkeziyetsiz Blockchain (blok zinciri) teknolojisi yatmaktadır. Bu teknoloji, Bitcoin’in merkezi olmayan, yani herhangi bir otoriteye bağlı bir şekilde işlemlerini sürdürmeyen bir dijital para birimi olmasını sağlar.

Bitcoin'in ilk ortaya çıktığı zamanlar, “eşten eşe elektronik nakit sistemi” olarak anılmışlığı olsa da, zamanla hak ettiği dijital para statüsünü kazanmış ve bayrağı bu sektörde birincil konumunu koruyarak dalgalandırmıştır.

Bitcoin’in dijital altın olarak anılmasının nedeni ise, tıpkı altın arzında olduğu gibi arzının sınırlı olmasında yatmaktadır. Üstelik Bitcoin’in arzı, altına göre daha kesin ve keskindir. Ayrıca nasıl geleneksel bankacılık sayesinde eft/havale yapabiliyorsak, Bitcoin üzerinden de transfer işlemleri yapmak ve bu işleyişi sürekli güncellemelerle geliştirmek mümkündür.

Peki bu iş nasıl oldu? Bu Bitcoin nerede ortaya çıktı? Bitcoin’in mucidi kim?

Aslına bakacak olursak Bitcoin’in mucidi diyebileceğimiz tek bir kişi yoktur. Tüm dünyada ağır hasarlara yol açan 2008 ekonomik krizinin ardından ortaya çıkan, Satoshi Nakamato ismini kullanan kişi ya da kişiler tarafından, Bitcoin hakkında detaylı bir teknik makale yayımlandı. Buna “white paper” adı verilmektedir. Ardından ise günümüzde on milyonlarca kişi tarafından kullanılmakta olan Bitcoin ağı, 2009’un ilk günlerinde hayata geçirildi.

Hayata geçirilen bu projenin esas önemi ise sayısının sınırlandırılmış olması. Bu durum, arzın artmasına neden olduğu için bu projeye değer kazandırıyor. Bununla birlikte tüm insanlar tarafından kullanılabilecek ya da üretilebilecek Bitcoin sayısının 21 milyon ile sınırlandırılmış olduğunu bildirelim. Yani bu durum, dünyada bugünden sonra, herhangi bir şekilde 21 milyondan fazla Bitcoin'in var olamayacağı anlamını taşıyor.

Bitcoin’lerin Toplam Değeri ve Piyasada Bulunan Bitcoin Miktarı

Bitcoin’in 2009 yılında ortaya çıkışının ardından, 22 Temmuz 2013’de dolaşıma katılan Bitcoin’lerin toplam değeri 1.2 milyar dolar seviyesine çıkmıştı. Tarihler 26.07.2020’yi gösterirken ise dolaşımdaki Bitcoin’lerin toplam değeri 182.967.290 (182 milyar dolar) seviyesini görmüştü.

Toplam Bitcoin miktarının 21 milyonu geçemeyeceğini bastıra bastıra az önce söyledik. Şu ana kadar ise üretilen Bitcoin miktarı 18.443.043 olarak kayıtlara geçti. Yani bu hala üretilmeyi bekleyen 2.5 milyon Bitcoin olduğu anlamına geliyor.

Üretilebilecek 2.5 Milyon Bitcoin'den Birisi Sizin Olabilir! Tabi okumaya devam ederseniz....

Aşağıda BirBorsa.com tarafından okuyuculara özel hazırlanan Bitcoin rehberinden, tüm temel kaynaklara ulaşacağınızı düşünüyoruz. Daha detaylı bilgileri aşağıda bulabilirsiniz.

Kripto para dünyasına girmek isteyenler için Bitcoin başlangıç rehberi 2022 - Resim : 1

Bitcoin Başlangıç Rehberi 1.Soru: Bitcoin Nedir?

Bitcoin 2009 yılında hayata geçirilen ve değeri şu an binlerce doları bulmuş olan bir dijital paradır.

Bitcoin ile İlgili Akla Takılan Sorulara Kısa Cevaplar

Bitcoin Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Bitcoin'i 7/24 sorunsuz bir şekilde kullanarak para transferi yapabilirsiniz.

Bitcoin’in Kullanım Amacı Nedir?

Bitcoin, dünyanın yönetici gücü olan teknoloji şirketleri tarafından kabul edilen bir dijital para birimidir. Bu nedenle çoğu alanda değerli bir varlık ve sektörel bazlı kullanılabiliyor.

Altcoin Nedir?

Bitcoin’e alternatif olarak sonradan ortaya çıkan altcoinler de Bitcoin kadar değerli olmasa da yatırım aracı olarak kullanılabiliyor veya para transferi gibi işlemler için de tercih ediliyor.

Bitcoin Madenciliği Nedir?

Daha fazla Bitcoin elde etme yollarından birisidir. Çeşitli donanım ve yazılımların da desteğiyle daha fazla Bitcoin elde edilebilmektedir. Ancak bu sanıldığı kadar kolay bir işlem değildir.

Bitcoin Nasıl Alınıp Satılır?

Eğer Bitcoin sahibiyseniz çeşitli Bitcoin borsaları aracılığıyla dijital paranızı alıp satabilmeniz mümkün.

Toplam Kaç Tane Bitcoin Üretilebilir?

Satoshi Nakamato ismini kullanan kişi ya da kişiler tarafından Bitcoin üretimine bir sınır koyulmuştur. Bu sınır 21 milyon olmakla birlikte 21 milyon Bitcoin sınırına gelindiğinde yeni bir Bitcoin üretimi olmayacaktır.

Şu ana kadar kaç adet Bitcoin üretildi?

"Şu ana kadar kaç adet Bitcoin üretildi?" sorusunun cevabı ise 18.443.043 olarak karşımıza çıkmaktadır. Yani şu andan itibaren Bitcoin madenciliği ile çıkartılabilecek Bitcoin miktarı 2.5 milyona yakındır.

Kripto para dünyasına girmek isteyenler için Bitcoin başlangıç rehberi 2022 - Resim : 2

Bitcoin Rehberi 2.Soru: Bitcoin’in Avantajları Nelerdir?

Kripto para, dijital para, kripto varlık, metaverse, deepfake, yapay zeka..... Bunların hepsinin milyarlarca dolarlık bir piyasa hacmine sahip olduğunun FARKINDA MISINIZ?

 Bitcoin Rehberi yazımızın ikinci sorusunda Bitcoin’in avantajlarına değineceğiz.

Kripto para, dijital para, kripto varlık, metaverse, deepfake, yapay zeka.....

Bunların hepsinin milyarlarca dolarlık bir piyasa hacmine sahip olduğunun farkında mısınız?

İşte, tam anlamıyla bu yüzden Bitcoin, beraberinde birçok avantaj getiriyor. Peki Bitcoin'in getirdiği bu avantajlar neler?

Bitcoin’de dijital paranızdan sadece siz sorumlusunuz! 

Yani bu sizden başka kimsenin, sizin paranızı kontrol edemeyeceği anlamına geliyor. Ayrıca tüm ülkelere de istediğiniz zaman para transferi sağlayabiliyorsunuz. Tatil günleri dahil Bitcoin’i bir hesaptan diğer bir hesaba gönderebilirsiniz.

Fiziksel bir yapısı olmadığı için masrafa yol açmaz!

Fiziksel bir yapısı olmadığı için geleneksel parasal sistemde olduğu kadar masrafa yol açmaz.

Gerçek hayattaki paralar da merkez bankaları tarafından basılan paralar; depolama, taşıma güvenlik ve saklamalar için yapılan harcamalar sebebiyle devletlere maliyet çıkartmaktadır. Hatta Amerika Birleşik Devletleri’nde bu depolama taşıma vb. gibi durumlar için yıllık 60 milyar dolar harcanmaktadır. Bu hayli yüksek bir rakam.

Bitcoin’i saklamak ve güvende olmasını sağlamak çok kolaydır. Binlerce lira değerinde olan dijital paranızı, telefonunuzdaki bir uygulamada saklayabileceğiniz gibi donanım cüzdanları kullanarak da saklayabilir ve güvende olduğundan emin olabilirsiniz. Donanım cüzdanlarının, genellikle bir USB belleğe benzediğini de belirtelim.

Geleneksel paralar, hükümetlerin iç dengelerindeki her dalgalanmadan etkilenir!                                                                                                                AMA                                            KRİPTO PARA ETKİLENMEZ!

 Bilindiği üzere Dolar, TL, EURO gibi para birimlerinin değeri, devletlerin politikalarıyla birlikte her an değişebilmektedir. Çünkü bu para birimleri bir devlete bağlıdır ve hükümetlerin iç dengelerindeki her dalgalanmadan etkilenirler. Ancak Bitcoin, herhangi bir oluşuma bağlı olmaması yani merkeziyetsiz olması sayesinde, yanlış hükümet politikalarından etkilenmez!

Enflasyon riski düşüktür. Enflasyonun nedenleri arasında gösterebileceğimiz nedenlerden birisi, para arzının artışıdır. 21 milyon rakamı ile üretimi sınırlandırılmış olan Bitcoin, bir noktadan sonra kaynağının bitecek olması nedeniyle değerlidir. Bu da ona olan arzı artırır ve üretimi değerleri kılar. Her 4 senede bir Bitcoin üretmek bu nedenle zorlaşır. Bu durumu açıklamak için ise Halving terimi kullanılmaktadır.

Kripto para dünyasına girmek isteyenler için Bitcoin başlangıç rehberi 2022 - Resim : 3

Bitcoin Başlangıç Rehberi 3.Soru: Bitcoin'in Dezavantajları Nelerdir?

Bitcoin’in birçok avantajını saydık. E tabi dengeler gereği bazı dezavantajları da mevcut. Peki Bitcoin'in dezavantajları nedir?

Bitcoin'in tam anlamıyla anonim bir yapıda olduğunu söylemek doğru değildir. Yani Bitcoinde gerçekleştirilen her işlem, herkes tarafından görülebilecek bir şekilde Bitcoin ağında kayıt edilir. Anlayacağınız kullanıcılar tarafından yapılan her işlem, herkes tarafından görülebilecek ancak kimlikler gizli kalacak.

Örneklendirmek gerekirse, geçtiğimiz aylarda Twitter üzerinden birçok ünlü ismin hesabı hack’lenmişti. Bu hesaplar üzerinden çeşitli Bitcoin cüzdanlarının adresi paylaşılarak, o hesaplara Bitcoin transferi yapılması istenmişti. Bu hesaplara transfer edilen tüm paralar,  dünyadaki herkes tarafından görülebiliyordu. Yani hangi adrese ne kadar para transfer edildiği belliydi.

Peki bu durumdan nasıl kurtulabilirsiniz?

Merkeziyetsiz olan bu ağda gizliliğinizi korumak için, her transfer işleminde farklı bir Bitcoin adresi kullanabilirsiniz.

Bitcoin'in bir diğer dezavantajlarından birisi de, insanların bu dijital parayı kullanma oranlarının her geçen gün artması. Güncel verilere göre, günümüzde Bitcoin kullanan insan sayısının fazla olduğu gözükse de, dünya nüfusunun büyük bir bölümünün Bitcoin’den henüz haberi bile yok! 

Ancak aşağıda bulunan paragrafta bununla ilgili bilgileri bulabilirsiniz.

Bitcoin Başlangıç Rehberi 4.Soru: Bitcoin Yasal mı?

Türkiye’de henüz kripto paralarla ilgili etkili bir yasal düzenleme gerçekleştirilmiş değil. Bu sebeple Türkiye'de kripto para alımı ya da satımı yasal değildir dememiz doğru olmaz.

Bitcoin Başlangıç Rehberi 5.Soru: Bitcoin ile Neler Yapılabilir? Bitcoin Nerelerde Kullanılır?

Bitcoin ilk çıktığı zamanlarda veya popülerliğinin artış gösterdiği zamanlarda, uzmanlar dünyada ilk kez görülen bu dijital para sistemine sıcak bakmıyordu. Hatta Bitcoin’in çakılacağı, 0 seviyesini göreceği birçok kriptanalist tarafından dile getirilmişti. Ancak güncel veriler ışığında incelediğimizde, böyle bir şeyle karşılaşmamız pek olası gözükmüyor.

Hatta borsaya başlı başına hakim olan birçok teknoloji devi de, ödemelerini Bitcoin ile almayı hayata geçirmiş durumda. Yani Bitcoin ile ilgili hayata geçirilecek her proje gelecek vadedebilir. Eğer Bitcoin sahibiyseniz, Bitcoin borsalarında al-sat yapıp kâr elde ederek veya uzun vadeli bir yatırım aracı olarak da kullanmanız mümkün.

Ayrıca dijital paranızı dünyanın her yerine sorunsuz bir şekilde transfer etmeniz mümkün. Aslında bankaların para transferinde uyguladığı ücretlendirme politikaları sayesinde Bitcoin ile para transferi yapmak oldukça mantıklı bir hâl alıyor.

Bundan 5 sene öncesine bakmamız bizlere Bitcoin ile ilgili ve Bitcon'in geleceği ile ilgili çok şey açıklayacaktır. Bitcoin ile ödeme kabul eden şirketlerin sayısı 2017 yılından bu yana 100.000’i aştı. Hatta bu dev teknoloji şirketlerinin bazılarını çok yakından tanıyoruz. PayPal, Microsoft, Dell, Zynga gibi teknoloji devleri Bitcoin ile ödemeyi kabul eden şirketler arasında yer alıyor. Hatta bugünlerde Bitcoin ile ödeme alan kafe ve buna benzer yerlerin sayısında da artış mevcut.

Bitcoin Başlangıç Rehberi 6.Soru: Altcoin Nedir?

Bitcoin Rehberi yazımızın içeriğinde "Altcoin Nedir?" sorusuna değinmeden geçmek de olmazdı. Altcoin, Bitcoin’den farklı bir algoritma yapısına sahip olan kripto paralardır. Bu kripto paralara “Alternatif Coin” denmektedir. Diğer bir deyişle Bitcoin dışındaki tüm kripto paralara da “altcoin” denmektedir. Alternatif Coin'in kısaltılması sebebiyle de "Altcoin" ismini almıştır. Binlerce altcoin olmasına rağmen neredeyse hiçbiri Bitcoin’in fiyat seviyesine ulaşamıyor. Elbette Bitcoin seviyesine ulaşamamış olmaları, bu dijital paraların değersiz olduğu anlamına değil, popülerleşmeye başladığı anlamına geliyor.

Bitcoin Başlangıç Rehberi 7.Soru: Altcoin'e neden ihtiyaç duyuldu?

Bitcoin üretmek için harcanan enerji, gün geçtikçe artan zorluklar ve enerji üretiminin pahalı oluşu nedeniyle altcoinler ortaya çıktı. Ayrıca ortaya çıkan bu Alternatif Coin’lerde, Bitcoin’den daha farklı algoritma yapıları mevcut. Bitcoin açık kaynak koduna sahip bir yazılım olduğu için bu altcoin’ler de ortaya çıkarken Bitcoin’in yükselişinden yararlandı.

Altcoin olarak isimlendirebileceğimiz ilk dijital para Namecoin olarak karşımıza çıkıyor. Namecoin de Bitcon gibi 21 milyon üretim sınırına sahiptir. Piyasada bulunan diğer bir altcoin ise Litecoin’dir. Litecoin’in üretim sınırı ise 84 milyon olarak karşımıza çıkıyor.

1 Ethereum ETH 2.769,20 ₺
2

XRP

XRP 1,90 ₺
3  Tether

USDT 7,36 ₺
4 Chainlink

LINK 104,91 ₺
5 Bitcoin Cash

BCH 1.925,71 ₺
6 Litecoin

LTC 405,08 ₺
7 Bitcoin SV

BSV 1.363,90 ₺
8 Crypto.com Coin

CRO 1,24 ₺
9 Binance Coin

BNB 161,89 ₺

 

Bitcoin Başlangıç Rehberi 8.Soru: Bitcoin Madenciliği Nedir? Nasıl Yapılır?

Bitcoin’e sahip olmak istiyorsanız, birazdan paylaşacağım 3 yoldan size en uygun olanını seçebilirsiniz. Bu yollardan bir tanesinin Bitcoin madenciliği olduğunu biliyoruz. Diğer iki yöntem ise bir Bitcoin borsasına kayıt olarak BTC satın almak ya da Bitcoin’i herhangi bir hizmet sonucu kabul etmek olarak karşımıza çıkıyor.

Bitcoin Rehberi yazımızın artık sonuna yaklaşırken, bahsedeceğimiz son kısımlardan birisi ise Bitcoin madenciliği olacak.

Nedir bu Bitcoin madenciliği ?

Elektronik cihazların (bilgisayar, Bitcoin madencilik cihazları gibi) işlemci gücü ile Bitcoin üretimine Bitcoin madenciliği denir.

Bitcoin madenciliği nasıl yapılır?

Bitcoin madenciliği yapmak geçmişe nazaran artık daha zor bir hal aldı. Bunun sebebi, Satoshi Nakamoto'nun Bitcoin’i oluştururken madenciliğe ne kadar çok katılım olursa, çıkarma zorluğunun bir o kadar artacağı bir sistem meydana getirmiş olması.

Bitcoin madenciliğine katılımın artması, aynı zamanda Bitcoin ağının güvenliğinin de artması anlamına geliyor. Ne kadar çok kişi Bitcoin madenciliği yaparsa, Bitcoin o kadar güvenilir bir yapıya sahip oluyor.

Bir diğer adı dijital altın olan Bitcoin'in durumunu, gerçek bir altın arz artışı gösterdiğinde ne oluyorsa, onda da aynısı olacakmış gibi veriler ışığında analizini yaparak, düşünmekte mümkün.

Altında olduğu gibi Bitcoin’de de bir sınır bulunuyor. Bu nedenle Bitcoin madenciliği hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak için diğer yazılarımıza göz atabilirsiniz.

Bu  konuda daha fazla bilgi almak için: Bitcoin Madenciliği Nasıl Yapılır?

Bitcoin Başlangıç Rehberi 9.Soru: Bitcoin’i Nerelerde Alıp Satabilirsiniz?

Ama UNUTMAYIN!                    Kar elde etme ihtimaliniz kadar zarara da uğrayabilirsiniz.                   

 Yukarıda da belirttiğimiz gibi Bitcoin’i bir yatırım aracı olarak kullanmanız da mümkün. Anlık hareketlere odaklanarak, al sat stratejisiyle kar elde edebileceğiniz gibi; uzun vadede Bitcoin sahibi olup o şekilde de kar elde etmeniz mümkün.

Ama unutmayın kar elde etme ihtimaliniz kadar zarara da uğrayabilirsiniz!

Altın, dolar, hisse senedi vb. yatırım araçlarının bulunduğu bir borsanın bulunduğu gibi, Bitcoin’in de borsaları bulunmakta. Evet! İşte tam da bu noktada "Bitcoin Nasıl Alınır?" sorusunun cevabını veriyoruz.

Özet geçecek olursak: 

  • Güvenilir Bitcoin borsalarından birisine üye olduktan sonra üyelik profilinizi doğrulamanız gerekiyor.
  • Ardından da borsa hesabınıza para yüklemeniz istenir.
  • Aşağıda belirttiğimiz borsalar üzerinden üyelik açabilirsiniz. Ancak üyelik açar açmaz işlem yapamazsanız korkmayın! Hesabınızı oluşturduktan sonra onay almanız gerekiyor. Bunun için siteler sizlerden kimlik, fatura ya da adres bilgisi tarzında bilgiler isteyecekler. Ardından da hesabınızın onaylanma aşamasına geçeceksiniz.
  • Hazırladığımız listede Türk Bitcoin borsaları ve yabancı Bitcoin borsaları bulunmakta. Türkiye’de bulunan borsalarda yatırmanız gereken minimum para tutarı ve diğer alım satım talimatları değişkenlik gösterebilir. İyice araştırmakta fayda var.
  • Ayrıca Bitcoin’e kayıt olan her kişinin 1 BTC alması şart değil. Bu sizin isteğinize göre değişebilir. Unutmayın! isterseniz 10 liralık, isterseniz 10 bin liralık Bitcoin alım satımı yapabilirsiniz.

 

Bitcoin Başlangıç Rehberi 10.Soru:Yurt Dışında İşlem Yapabileceğiniz ve Kullanabileceğiniz Bitcoin Borsaları

  • Binance
  • Coinbase
  • Kraken
  • Bittrex
  • Cex.io
  • Poloniex
  • Bitfinex

Kripto para dünyasına girmek isteyenler için Bitcoin başlangıç rehberi 2022 - Resim : 4

Bitcoin Başlangıç Rehberi 11.Soru:Türkiye’de İşlem Yapabileceğiniz ve Kullanabileceğiniz Bitcoin Borsaları

  • BTCTurk
  • ICRYPEX
  • Paribu
  • Bitturk
  • Vebitcoin
  • Bitlo
  • Koineks
  • Koinim

 

Bitcoin Başlangıç Rehberi 12.Soru: Bitcoin Hesabı Nasıl Açılır?

Bitcoin hesabı hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlerin en çok sorduğu sorulardan birisi olan “Bitcoin Hesabı Nasıl Açılır?” sorusunu da cevaplayacağız. İşin doğrusu şu şekilde, Bitcoin hesabı şeklinde bir hesap maalesef mevcut değil. İnsanların Bitcoin hesabı dedikleri şey, insanların dijital paralarını Bitcoin borsaları aracılığıyla alıp sattığı borsalar var. Bu sebeple yukarıda belirttiğimiz Bitcoin borsalarından açtığınız hesaplar, Bitcoin hesabı olarak nitelendirilebilir.

Evet sevgili BirBorsa.com takipçilerimiz. Sizler için hayata geçirdiğimiz bu Bitcoin Başlangıç Rehberi serimizin ilk yazısının sonuna geldik.

Bitcoin hakkında daha fazla bilgi almak için sitemizi güncel bir şekilde takip etmeyi unutmayın! 

Sorumluluk reddi beyanıBirBorsa.com’un bu içeriği, yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. 

BirBorsa / Ayşete Yavaş

 

 

BTC/TRY Bitcoin Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 2151493.95
Satış 2152474.25
Değişim -11786.25%
Son Değer 2151984.1
En yüksek 2182111.74
En düşük 2151529.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Alış 20704.5
Satış 20784.03
Değişim 138.3599%
Son Değer 20744.26
En yüksek 20775.16
En düşük 20425.81
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler
Yorumlar