Kripto cüzdanlarınızı kontrol edin sizin de paranız çalınmış olabilir!

Crypto.com'a yapılan siber saldırıda beklenilenden çok daha fazla kripto paranın çalındığı ifade edilmeye başlandı.

Kripto cüzdanlarınızı kontrol edin sizin de paranız çalınmış olabilir!

Crypto.com, birkaç gün önce ABD merkezli kripto para borsası platformunu geçici olarak felç eden hacker saldırısı hakkında yorum yaptı. Kendi açıklamalarına göre 483 Crypto.com kullanıcısının cüzdanlarına saldırı düzenlendi. Bu, diğer kripto para birimlerinde 4.836.26 ETH, 443.93 BTC ve 66.000 doların yetkisiz olarak çekilmesiyle sonuçlandı. Toplam hasar miktarı şu anda 33 milyon ABD doları civarında ve önceden tahmin edilenin iki katı kadar. Crypto.com'un kendi kripto parası ise durumundan çok büyük oranda etkilenmemiş gibi görünüyor.

Yaşanan hırsızlık olaylarına rağmen, çoğu durumda yetkisiz para çekme işlemlerini engellediklerini ve diğer tüm durumlarda müşterilere tamamen para iadesi yapıldığını garanti ediyor.

Crypto.com'da tam olarak ne oldu?

17 Ocak'ta, Türkiye saatiyle 02:46 civarında, Crypto.com sistemine bir saldırı tespit edildi. Saldırganların iki faktörlü kimlik doğrulamayı atlamayı başardıkları söyleniyor. Crypto.com'un BT departmanı, işlemlerin ilgili kullanıcılar tarafından 2FA kontrolü ile temizlenmeden onaylandığını gözlemledi. Daha önce haberini yaptığımız bu durumun ortaya çıkması, Twitter üzerinden mağdurlardan gelen şikayetler ile birlikte ayyuka çıktı.

Crypto.com'a göre, tüm kripto para ödemeleri derhal askıya alındı. Genel olarak saldırı, ödeme altyapısının toplam 14 saat boyunca başarısız olmasına neden oldu. Platform, 18 Ocak 2022 saat 17:46'dan beri tekrar aktif edilmiş durumda. Ertesi gün Bloomberg ile yaptığı röportajda Crypto.com CEO'su Kris Marszalek, "müşteri mevduatlarının asla risk altında olmadığını" söyledi.

Crypto.com'da son durum!

Hacker saldırısının ticaret platformunun imajı üzerinde olumsuz bir etkisi olup olmayacağı henüz belli değil. Crypto.com şimdi uygun önlemlerle topluluğun güvenini yeniden inşa etmeye odaklanıyor.

Son dönemlerde yaptığı agresif pazarlama stratejisi ile birlikte yoğun ilgi görmeye başladığı bu dönemde yaşadığı bu talihsiz olayı yatırımcılarına ve gelecekteki potansiyel yatırımcılarına unutturmaya çalışan kurum, fonlarını yeni yatırımlarla doldurmayı hedeflediğini de açıkladı.

Crypto.com'a göre uzun vadede şirket, çok faktörlü kimlik doğrulamayı (MFA) hayata geçirmek ve kullanıcılarına tanıtmak istiyor. Bu tanıtım ve kullanım sürecine giderken sistemi farklı güvenlik önlemlerine uyarlamak mümkün hale geliyor. Şirket zaten ilk güncellemeyi tamamlamış durumda. Artık platformun beyaz listesine yeni bir ödeme adresi kaydetme ile ilk ödeme arasında 24 saatlik bir gecikme var. Ayrıca, kullanıcılar gelecekte ödeme adreslerinin eklenmesiyle ilgili bildirimler alarak kendi hesaplarında yaşanan her olaydan haberdar olabilecekler.

Etiketler