KPSS sonuçlarının açıklanacağı tarih netlik kazandı! ÖSYM’den kritik uyarı…

2022 KPSS Lisans için heyecanlı bekleyiş sona eriyor. Pazar günü yapılacak olan genel kültür ve genel yetenek sınavının ardından hafta içi de eğitim bilimleri sınavları gerçekleştirilecek. Peki, KPSS 2022 sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS sonuçları nereden öğrenilecek? İşte detaylar…

KPSS sonuçlarının açıklanacağı tarih netlik kazandı! ÖSYM’den kritik uyarı…

31 Temmuz’da yapılan KPSS Lisans sınavının iptal edilmesi ile memur olmak isteyenler yeni bir maratona başlamıştı. KPSS 2022’nin ne zaman yapılacağı sorusu gündeme gelmiş, sınav takviminin sıkıştırılmasından dolayı endişeler yaşanmıştı. ÖSYM, 2022 KPSS Lisans sınavının 18 Eylül Pazar günü yapılmasına karar verdi. Pazar günü saat 10:15’te başlayacak olan genel yetenek-genel kültür sınavı 130 dakika sürecek. 120 sorunun yöneltileceği sınava üniversitelerin lisans bölümlerinden mezun olan herkesin katılım hakkı bulunuyor. KPSS eğitim bilimleri ve alan bilgisi sınavları ise hafta içi gerçekleştirilecek. KPSS Lisans Alan Bilgisi Sınavları 1. Oturumu 24 Eylül saat 10:15 başlayacak. KPSS Lisans Alan Bilgisi Sınavları 2. Oturumu 24 Eylül 2022 saat 14.30'da yapılacak. Son sınav olan KPSS Lisans Alan Bilgisi Sınavları 3. Oturumu ise 25 Eylül saat 10:15’te gerçekleştirilecek. 

KPSS sonuçlarının açıklanacağı tarih netlik kazandı! ÖSYM’den kritik uyarı… - Resim : 1


2022 KPSS sonuçları erken açıklanır mı?


2022 KPSS sonuçlarının açıklanacağı tarih önümüzdeki yıl yapılacak olan sınavı da etkileyecek. Ayrıca, sınav sorularına göre basımı gerçekleştirilecek olan KPSS yayınları da beklemede bulunuyor. Gelecek yıl sınava katılacak öğrenciler sonuçların bir an önce açıklanmasını talep ediyor. ÖSYM’de sınav takviminde sıkışıklık yaşanmaması için ekstra mesai harcayacağını açıkladı. KPSS 2022 sonuçlarının 21 Ekim 2022 tarihinde açıklanacağı duyuruldu. ÖSYM’nin resmi internet sitesi https://sonuc.osym.gov.tr sitesi üzerinden açıklanacak olan sonuçlara T.C. Kimlik numarası ve şifreyle erişim sağlanacak. 


KPSS 2022 tercih dönemi ne zaman olacak?


ÖSYM tarafından KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemiyle ilgili heyecan başlayacak. Memur olmak isteyenlerin katıldığı KPSS Lisans sınavı tercih döneminin ne zaman başlayacağı ile ilgili net bir tarih belirlenmedi. Normal şartlarda tercih dönemi Aralık ayı olarak planlanmıştı. Lakin, KPSS’nin yenilenmesinden dolayı tercih sürecinin ileri bir tarihe ertelenebileceği düşünülüyor.