KOZAA Hedef Fiyatı | KOZAA Hisse Yorum | KOZAA Teknik Analiz

Koza Anadolu Metal Madencilik şirketi hisselerinin bu raporunda KOZAA hisse hedef fiyatı ve KOZAA hissesi geleceğini hep birlikte inceleyeceğiz.

KOZAA Hedef Fiyatı | KOZAA Hisse Yorum | KOZAA Teknik Analiz

Kozaa Hisse 

KOZAA Anadolu Meta Madencilik şirketi, 1985 yılının Kasım ayında temelleri atılıyor ve faaliyete yerel pazar ve ihracat amaçlı olarak düğün davetiyeleri, sosyal amaçlı duyurular, tebrik kartları, poster, defter, günlük, takvim ve diğer çeşitli kırtasiye ürünleri, enerji ve madencilik alanlarında başlıyor.

05.02.2003 yılına geldiğinde şirket halka arz oluyor ve aynı 15 gün sonra işleme konu olmaya başlıyor.  388.080.000 TL sermayesi ile Borsa İstanbul'un en değerli 30 şirketi arsında yer alan KOZAA hissesinin piyasa değeri 6.993.201.600 TL'dir.

KOZAA hissesi için hazırlanan bu raporda neler bulabileceksiniz?

1- KOZAA hisse yorum
2- KOZAA hisse hedef fiyatı
3- KOZAA hisse alınır mı?
4- KOZAA hisse temettü
5- KOZAA hisse teknik analiz
6- KOZAA hisse bilanço

kozaa hisse

KOZAA Hisse Yorum

KOZAA hissesi endeks üzeri getiri sağlamayı başarabilen hisse senetlerinden biri olmakla birlikte şirket hakkında açılan dava süreci hisse senedi fiyatlarını doğrudan etkilemeye devam ediyor. Davanın ilk açıldığı dönemde hisse fiyatları sert düşüş yaşadıktan sonra davanın geri çekilmesi ya da olası dava kazanım söylentileri hisse fiyatlarını tekrardan ciddi bir şekilde yukarı çekti. Borsa İstanbul'da Kasım ayında başlayan ralli KOZAA hissesinde Ekim ayının başında zaten başlamıştı. Bu konuda en başarılı hisselerden biri olarak karşımıza çıkan hisse senedi 12 lira çevresinde başladığı ralliyi 25.50 lira etrafında sonlandırdı ve yükselen regresyon kanalının dibine kadar geri çekildikten sonra geri dönüş emaresi gösterdi.

KOZAA Hisse Hedef Fiyatı

KOZAA hissesi ile ilgili yorum yapan analistlerin tüm yorumlarını buraya aktarmak çok fazla kafa karıştırıcı olacağı için en yaygın 2 karşıt görüşü beğeninize sunuyoruz. Sizlerde KOZAA hissesi ile ilgili görüşlerinizi bizimle paylaşmak isterseniz yorumları kullanabilirsiniz.

KOZAA hissesi yükselecek mi?: KOZAA hissesi ile ilgili yükseliş senaryosu yapan analistler, altın fiyatlarının ve üretilen altın miktarının şirketin hisse fiyatlarını çok yakından etkilediğini ve fiyatlamaların 2022 yılında altına olan ilgiye oranla da artış göstereceğine inanıyor. Dava sürecinin tamamen sona ermesi ya da dava dosyasının lehine kapanma ihtimali olduğunu düşünen analistler KOZAA hissesi hedef fiyatı olarak 40-48 bölgesini hedef olarak gösteriyor. 

KOZAA hissesi düşecek mi?: KOZAA hissesinin 2021 yılında endeks ve enflasyon üzeri getiri sağlayarak hedef fiyatına geldiğini bu süreçten itibaren sadece fiyatını koruyacağını ve giderek değer kaybedeceğini düşünüyor. KOZAA hissesi beklentileri ise 12- 14.60 TL arasındaki bant içerisinde.

KOZAA Hisse Alınır Mı?

KOZAA hissesi aylık grafiklerde incelendiği taktirde halka arz olduğu dönemden bu yana dönem dönem yükseliş ardından 3 yıllık sessizliğe bürünebiliyor. Fakat 2017 yılından bu yana aylık grafiklerde neredeyse düzenli getiri sağlamaya devam ediyor. Fakat piyasalarda ve hisse fiyatlarında yapılabilecek en iyi tavsiye bir kişi ya da kulaktan duyma bilgilerle hisse alınamayacağıdır. 

KOZAA hissesi alınır mı sorusuna verilebilecek en güzel cevabı kendi kararınızla almak için şu temel öğeleri incelemenizi tavsiye ederiz.

*KOZAA hisse geçmişte benzer hareketleri yapmış mı? Yaptıysa devam formasyonu nasıl olmuş?

* KOZAA  hissesi fiyatlarının tarihi zirvesi kaç? Şu anki fiyata kıyasla dolar bazlı yüksek mi yoksa ucuz mu kalmış?

* KOZAA hissesinin bilançosu ne durumda?

* KOZAA yeni yatırımları olacak mı?

* KOZAA mevcut yatırımları ne durumda?

* KOZAA hissesi F/K kaç?

* KOZAA hissesi PD/DD kaç?

Bu soruların doğru cevaplarına ulaştıktan sonrasında yaptığınız analizin sonucuna göre KOZAA hissesi alınır mı? Sorusuna kendi başınıza da yanıt verebilecek hale geldiniz demektir. Yorumlar kısmında yaptığınız analizlerin incelemesini bizlerle paylaşmayı unutmayın.

KOZAA Hissesi Teknik Analiz

KOZAA Teknik Analiz

Kozaa hisselerinde görünen teknik durumlar göz önüne alındığında yükselen kanalın dibinde ichimoku bulutunun içinde yer alan destek çalışmış daha sonrasında ise tepki alımları ile birlikte 18.02 bölgesine kadar yükselmiştir. Bununla birlikte bulut direncini kıramamamış ve hafta kanışı almış.

KOZAA hisse teknik destek ve dirençler ise şöyle sıralanıyor,

Destekler: 17,94 - 15,72 - 12,98
Dirençler: 19,38 - 20,82 - 25,78

KOZAA Hissesi Temettü

KOZAA hissesi temettü alışkanlıkları olmayan fakat bilançoları da genelde ortalama üzerinde kar açıklayan bir şirkettir. Getirilerinin tamını tekrar yatırım olarak kullanarak şirketin finansal durumunu iyileştirmeye çalışması KOZAA hissesinin bir şirket politikası haline gelmiş durumda.

KOZAA Hisse Bilanço

KOZAA hisse bilanço

KOZAA KOZA ANADOLU METAL MADENCILIK ISLETMELERI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 50
Satış 50.05
Değişim -0.05%
Son Değer 50.05
En yüksek 51.2
En düşük 49.76
Haftalık Değişim 1.4389%
Aylık Değişim 0.14%
Yıllık Değişim 17.9867%
Etiketler