KOSGEB faizsiz kredi başvuruları başladı

KOSGEB yeni kredi programına başvurular başladı. Başvurular e-Devlet üzerinden KOSGEB aracılığı ile yapılabilecek.

KOSGEB faizsiz kredi başvuruları başladı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB), yeni kredi programına başvurular başladı. Kovid-19 salgını sebebiyle gelir kaybına uğramış veya nakit akışı bozulmuş ama istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmeler destekten yararlanabilecek. Başvurular e-Devlet üzerinden KOSGEB aracılığı ile yapılabilecek.

KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt paketle ilgili olarak, "Özellikle imalat ve teknoloji start-up’larına mikro ölçekte 3 taksitle 10 biner TL’den toplam 30 bin TL, küçük ölçeklerde de 25  biner TL’den toplam 75 bin TL’lik bir destek paketi vereceğiz." açıklamasında bulundu.

Türkiye Kovid-19 salgınıyla mücadele sürecinde tam kapanma tedbirlerini uygularken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı son destek paketinde yer alan KOSGEB faizsiz kredileri için de süreç başladı.

KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt özellikle mikro ve küçük ölçekli işletmelerde pandemi etkisinin çok fazla hissedildiğini belirtti.

3 Mayıs itibarıyla başlayan KOSGEB 3 yıl geri ödemesiz faizsiz kredi paketinin cirosunda düşüş olan mikro ve küçük işletmelere verileceğini kaydeden Kurt, şunları söyledi: ''Farklı fonlama kaynaklarından bir kredi paketi oluşturduk, bu krediyi işletmelere kendimiz doğrudan vereceğiz, bankalarla çok ilişkileri olmayacak. Pandemi eninde sonunda bitecek ve inşallah imalatta daha iyi rakamlara kavuşacağız.''

Etiketler