Koroplast’ın ilk işlemlerinde yüzde 9.8 primlik yükseliş!

Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan Koroplast’ın şirket hisseleri 5. 14 liraya yükseldi.

Koroplast’ın ilk işlemlerinde yüzde 9.8 primlik yükseliş!

Koroplast şirketi Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı. Başlangıç olarak 4.68 TL’ den halka arz olan şirketin hisseleri, tavandan başlayarak 9.8’lik bir primle 5. 14 TL’ye yükseldi. Böylece Borsa İstanbul’a tavandan giriş yapmış oldu.

4.68 TL’den 78, 5 milyon hisse satışı gerçekleştirdi

Koroplast, Borsa İstanbul’ gerçekleştirilen işlemlere göre 4. 68 TL fiyatından yaklaşık olarak 78,5 milyon adet hisse satışı gerçekleştirdi ve 367,4 milyonluk bir büyüklüğe erişti.

Koroplast

Borsa İstanbul Başkanı Korkmaz Engun Koroplast’ın Borsa İstanbul’da işlem görecek olması sebebiyle gong töreni düzenledi

Koroplast’ın Borsa İstanbul’da işlem görmesi sebebiyle Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun gong töreni düzenledi. Düzenlenen gong töreninde ise kendi kaynaklarıyla oldukça başarılı bir gelişme yakalayan Koroplast’ın artık Borsa İstanbul’dan aldığı güçle ve yeni iş birlikçileriyle beraber bugüne kadar elde ettiği değerli tecrübelerini daha ileriye götüreceğini belirtti.

Yakın bir zamanda açıklanan Türkiye’nin en büyük 1000 sanayi şirket listesinde yer alan şirketlere ziyaret gerçekleştirdiklerini söyleyen Korkmaz Ergun, şimdiden; Ankara, İzmir, İstanbul, Adana, Gaziantep, Kayseri, Mersin, Kocaeli, Çorlu, Denizli, Bursa ve Kahramanmaraş’ı ziyaret ettiklerini belirtti. Listede yer alan diğer sanayicileri de tek tek ziyaret edeceğini vurgulayan Ergun, ayrıca bu illerde sanayi ve ticaret odalarınca düzenlenen toplantılara da katıldıklarını ve sunumlar gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Koroplast iyi bir örnek

Borsa İstanbul’un genel amacının, Türkiye’nin büyümesini sağlayan sanayicilerin yatırımlarını finans eden bir çerçeve olan ve uzun süreli TL’ye ulaşma fırsatı veren sermaye piyasalarını anlatmak ve bu fırsatı sanayicilere sunmak olduğunu söyledi. Koroplast’ın da bu sanayicilere iyi bir örnek olduğuna dikkat çekti.

Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan Koroplast’ın 367 milyon TL halka arz tutarı ve 104 bin yatırımcıya gerçekleştirilen satışla başarılı bir halka arz gerçekleştirdiğini ifade eden Korkmaz Ergun, Koroplast’ın Borsa İstanbul’da yıldız pazarında işlem göreceğini açıkladı ve sermaye piyasalarına hayırlı olmasını diledi.

Etiketler