Korkulan oldu! Kovid-19 vakaları için uyarı geldi

2020 yılında dünyayı saran Kovid-19 salgını hakkında son gelişmeler gerginlik yarattı. Hayatı durduran salgın hakkında İngiltere'den kötü haber geldi.

Korkulan oldu! Kovid-19 vakaları için uyarı geldi

Global bazda 6 milyondan fazla insanın hayatını kaybetmesine neden olan Kovid-19 salgını hakkında endişe yaratan açıklamalar bu sefer İngiltere'den geldi.

Genel olarak Kovid-19 vaka sayıları günden güne düşüş gösterirken, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’dan vaka sayılarının endişe uyandırdığı açıklandı. Verilere göre, İskoçya'da üst üste 2 hafta boyunca vakalar artmış durumda.

29 Ağustos- 4 Eylül haftasında  bahsedilen bölgede vaka sayıları 881.200 kişi olarak kaydedildi. Birleşik Krallık Ulusal İstatistik Dairesi'nin açıkladığı bu verilere göre, bu sayının önceki haftalara göre düşük olduğunu vurgularken, İskoçya’da vakaların artış göstermeye başladığı belirtildi.

Korkulan oldu! Kovid-19 vakaları için uyarı geldi - Resim : 1

Her 45 kişiden biri Kovid-19

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan İngiliz The Times gazetesi veriler hakkında açıklama yaptı. Gazete'de, “Her 45 kişiden biri Covid-19 oldu, geçen hafta bu oran her 50 kişide 1’di. İngiltere’de her 75 kişiden 1’inde Covid-19 çıkarken, Galler’de her 110 kişide bir ve Kuzey İrlanda’da da her 55 kişide 1 hastalandı” sözlerine yer verdi.

Enerji krizinin hakim olduğu bölgede Kovid-19 salgınının yarattığı yeni endişe hakkında açıklamalarda bulunan Reading Üniversitesi’nde görevli bilim insanı Simon Clarke, “Bence bu vaka sayılarını dikkatlice incelemeli ve bunun vakaların giderek artmaya başladığına dair bir uyarı olarak almalıyız. Bu vaka artışının hastanelere ne gibi bir baskı yapacağını şu an bilemiyoruz. Üstelik grip mevsiminin de gelmesiyle çok daha kötü olabilir” ifadelerini kullandı.