Kira fiyatları düşüyor mu? Konut fiyatlarındaki iniş dikkat çekiyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konut fiyatları ve kiralarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kurum’a göre Cumhurbaşkanı tarafından duyurulan konut projesi, kiraların ve ev fiyatlarının düşmesinde etkili oldu.

Kira fiyatları düşüyor mu? Konut fiyatlarındaki iniş dikkat çekiyor

Gaziantep’te bir açılışa katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, pek çok konuda söz aldı. Kurum’un yapmış olduğu konuşmada ise en çok dikkat çeken konu ise, konut ve kira fiyatlarındaki düşüşler oldu. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurmuş olduğu konut projesinin, konut ve kira fiyatlarına yansıdığına dikkat çeken Kurum, bu durumun fiyatlarda gözle görülür bir düşüşe neden olduğunun altına çizdi.

Gaziantep’te üç katlı köprülü kavşak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep’te yapılacak olan üç katlı köprülü kavşak inşaatının temel atma törenine katıldı. Gaziantep’te başka çalışmaları da inceleyen Bakan Kurum, ilin kalkınmasını hayranlıkla izlediklerini belirtirken emeği geçenlere teşekkür etti. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Fatma Şahin’e teşekkür eden Kurum, yapılacak bu köprülü kavşağın da ile büyük fayda sağlayacağından söz etti. Kavşağın yapımının ise 29 Ekim’de tamamlanması bekleniyor.
 Kira fiyatları düşüyor mu? Konut fiyatlarındaki iniş dikkat çekiyor
Gaziantep’te konuşan Bakan Murat Kurum, şehirde daha önce yapılmış olan TOKİ yapılarından da söz etti. Toplamda 20 bin 500 ev yaptıklarını ifade eden Kurum, bu konutların yanı sıra yaptıkları okullardan, camilerden, sağlık ocaklarından, spor salonlarından da bahsetti. Ardından yatırımların bitmediğini ve çalışmaların tüm hızıyla süreceğini de duyurdu.
 
Bakan Kurum, Gaziantep’e yapılacak yeni yatırımlardan da söz etti. 10 bin yeni konut projesine ek olarak, bahçe düzenlemeleri, sokak için güzelleştirme çalışmaları, yenilenmiş içme suyu hatları, yol düzenlemesi gibi farklı yatırımların da gerçekleşeceğini duyuran Bakan, bazı projelerin Eylül ayında, bazılarının ise yılın sonu ve 2023’ün başında başlayacağını da haber verdi. 

Konut projesi haberi konut fiyatlarını ve kiraları düşürdü

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan da TOKİ ile 10 bin civarında yeni konut yapılacağını duyurmuştu. Bakan Kurum, bu konut projesinin Cumhuriyet tarihindeki en büyük projelerden biri olduğunu belirterek, bunun gerçekleşeceği sözünü verdi. Antepli vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olacaklarını da sözlerine ekledi.
 
Bu yeni projenin bir diğer getirisi olarak, konut ve kira fiyatlarının da düştüğünün altını çizen Kurum, ilerleyen günlerde bu düşüşün daha fazla ve daha hızlı bir şekilde yansıyacağını da ifade etti. Yapılacak olan bu yeni projelerle birlikte Gaziantep’in konutta lider bir şehir haline geleceğini iddia eden Bakan Kurum, sosyal konut açısından bunun çok büyük bir hamle olduğunu da vurguladı. Gaziantep’te yapılacak olan bu yatırımların, dünyada eşi benzeri bulunmadığını ifade eden Murat Kurum, bunun büyük bir şehircilik başarısı olduğunun da altını çizdi.

Etiketler