Katar Dışişleri Bakanı: Türkiye'de ortaya çıkabilecek fırsatları değerlendiriyoruz açıklaması geldi

Türkiye'de yaşanan sağlıksız döviz fiyatları büyük işletmeleri sarsmaya ve ederinden daha ucuz hale getirmeye devam ediyor. Bununla birlikte bu durumu avantaja çevirip güçlü yatırımlar yapmak isteyen yatırımcı ülkelerin gözü Türkiye'nin üzerinde.

Katar Dışişleri Bakanı: Türkiye'de ortaya çıkabilecek fırsatları değerlendiriyoruz açıklaması geldi

Türkiye'deki ekonomik durumu inceleyen Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahma Es-Sani, Türkiye’nin ekonomik gidişatı sebebiyle ortaya çıkacak fırsatları değerlendirmeye devam ettiklerini dile getirdi. Bununla birlikte Katar’ın Türkiye’deki yatırımlarının büyük ve olumlu olduğunu vurgulayan Es-Sani, “Bu kriz geçici bir krizdir. İnşallah aşılacaktır” dedi.

Gazetecinin çok karamsar bir tablo çizdiği vurgulayan Çavuşoğlu, “Türkiye ekonomisinin büyümesi dünyada ön sıralarda. Uluslararası kuruluşlar da bu büyümeleri güncellediler. Sıkıntı kurdaki dalgalanma. Türk Lirası’nın değer kaybı bir realitedir. Ancak tedbirler alınıyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Katar’dan finansal destek aramadığını aktaran Çavuşoğlu şöyle devam etti:

“Biz bugün Katar’a spesifik olarak Türkiye’ye para göndermesi için değil; ilişkilerimizi her anlamda geliştirmek için geldik.” 

Katar Dışişleri Bakanı: Türkiye'de ortaya çıkabilecek fırsatları değerlendiriyoruz açıklaması geldi - Resim : 1

Hangi Ülkeler Türkiye'ye Yatırım Yapıyor? 2022

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre, 2016-2020 dönemini kapsayacak şekilde yurtdışında yerleşik kişilerin veya kurumların Türkiye'deki direk olarak yatırımlarının toplam  değeri 33 milyar 348 milyon dolar seviyesine kadar yükseldi.

Doğrudan yabancı yatırımların bölgelere göre dağılımına bakıldığında, 21 milyar 526 milyon dolarla ilk sırada Avrupa yer alıyor. Avrupalıların Türkiye'ye yatırımı bahsi geçen dönemde toplam yabancı yatırım tutarının yüzde 64,5'ini kapsıyor.

Avrupa'yı 8 milyar 773 milyon dolarla Asya kıtasındaki yatırımcılar, 5 milyar 682 milyon dolarla Yakın ve Orta Doğu ülkeleri, 2 milyar 496 milyon dolarla Körfez ve 2 milyar 386 milyon dolarla ABD ülkeleri izledi.

Katar Dışişleri Bakanı: Türkiye'de ortaya çıkabilecek fırsatları değerlendiriyoruz açıklaması geldi - Resim : 2

Katar'dan ŞişeCam'a Yatırım!

Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar'da yaptığı görüşmelerden sonra Katar Yatırım Fonu ile ŞişeCam arasında yapılan anlaşma ile birlikte Katar Yatırım Fonunun Türkiye'nin en büyük cam üretici firması ŞişeCam'a yatırım yapması söz konusu olacak.

Ortaklık detayları henüz kesin şekilde verilmesi bile hisse fiyatlarındaki yukarı yönlü hareket hisseye yapılacak yatırımın bir habercisi olarak algılanıyor.

ŞİŞECAM Hissesi Teknik Yorum

Katar Dışişleri Bakanı: Türkiye'de ortaya çıkabilecek fırsatları değerlendiriyoruz açıklaması geldi - Resim : 3

Şişe ve Cam Fabrikaları hissesi 25 Ekim'den bu yana sert yükselişini sürdürüyor. Haftanın açılış günü işlemlerinde yüzde 0,68 değer kazanarak işleme konu olan spot piyasa fiyatını 13.34 TL değerine çıkartan Şişe ve Cam Fabrikalarının günlük grafiklerde yükselen kanalının sert bir şekilde kırıldığını hatta geçtiğimiz hafta GAP boşluğu bıraktığını dile getiren analistler fiyat hareketlerinde tıkanıklık ibareleri göstermeye başladığını da bildirdi. Hacmin her geçen gün artış göstermesi ile birlikte fiyatı 8 liralardan 13.34'e kadar yükselen #SİSE hissesinin kanal desteği 12.99 olarak görülüyor altında ara kanal direnci olarak 11.80 bölgesindeki setin kırılması halinde ise 10,84 bölgesine kadar geri çekilme olabileceğini ifade eden analistler yükseliş durumunda ise 14.02 - 14.78 ve 15.02 bölgesini direnç olarak gösteriyor.

SISE TURKIYE SISE VE CAM FABRIKALARI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 48.68
Satış 48.7
Değişim 0.62%
Son Değer 48.7
En yüksek 49.26
En düşük 48.52
Haftalık Değişim 3.1779%
Aylık Değişim 5.32%
Yıllık Değişim 6.2854%
Etiketler