Kanal İstanbul Projesine yatırımı olan ve etkilenecek hisseler

Kanal İstanbul ihalesi ve inşaatı tüm Türkiye'de ilgi ile herkes tarafından takip ediliyor. Kimisi temelin atılacağı merak ederken kimisi hangi şirketlere fayda sağlayacağını merak ediyor. Şimdi hep birlikte Kanal İstanbul projesinin tüm detaylarını ve ilgili hisseleri incelemeye başlayalım.

Kanal İstanbul Projesine yatırımı olan ve etkilenecek hisseler

Kanal İstanbul Hisseleri

Kanal İstanbul projesi, söz konusu bölgede arazi yatırımı yapan şirketleri ve bölgeye yakın çimento şirketlerini desteklemesi bekleniyor. Proje ile ilgili bölgede arazi yatırımları olan yani Kanal İstanbulda Yatırımı Olan Hisseler ve GYO ile bölgeye yakın çimento şirketlerinin hisseleri ise şöyle;

- TSGYO

- HLGYO

- KLGYO

- CIMSA

- AKCANSA

- AFYON Çimento

- EKGYO

- OYAK Çimento Grubu: MRDIN – ADANA – UNYEC – BOLUC – ASLAN (Bu grup tek çatı altında birleştirildi.)

- IHLAS Grubu: IHLAS –  IHLGM – IHYAY – IHGZT 

- YESİL Grubu: YESIL – YGYO – 

YYAPI

- TEKTU

Kanal İstanbul Projesine yatırımı olan ve etkilenecek hisseler - Resim : 1

Kanal İstanbul Faydaları

Kanal İstanbul gerek deniz gerek taşıt trafiğine katkı sağlanabilmesi adına geliştirilen bir proje olmasıyla birlikte genel itibariyle 5 bin kişiye istihdam sağlama potansiyeli taşıyan bir projedir.

Öyle ki Kanal İstanbul'dan önce potansiyel deniz trafiği yolunun tüm yükünü İstanbul Boğaz'ı çekerken, Kanal İstanbul projesi ile birlikte hem deniz yolu hem kara yolu trafiğinde düşüş yaşanması bekleniyor.

Kanal İstanbul Temeli Ne Zaman Atılacak

Kanal İstanbul projesi temeline 2021 yılının Haziran 25 tarihinde başlanmış ve hala aktif olarak devam etmektedir. Tahmini tamamlanma süresi 5 yıl olarak belirlenen inşaatın temelinde şimdiye kadar pandemik koşulların da etkisi ile belirlenen takvimin bir miktar gerisinde kalınmasına rağmen inşaat var olan tüm hızıyla devam ediyor.

Kanal İstanbul Çimento İhalesi

Kanal İstanbul çimento ihalesi ile ilgili net bir sonuç henüz kimseye hasıl olmuş durumda değil. Bununla birlikte BIST üzerinde işlem gören çimento hisselerinin bir çoğu Kanal İstanbul haberleri ile birlikte hareketliliğini koruyor. 

Bunların başında ise yerli ve milli sloganlarını taşıyan OYAK Çimento Grubu, daha sonra AFYON Çimento geliyor.

Etiketler