Kanal İstanbul hangi hisseleri etkileyecek?

Kanal İstanbul projesi bakımından tüm Türkiye'nin gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Bununla birlikte ortaya Kanal İstanbul hangi hisseleri etkileyecek? Kanal İstanbul'un faydaları neler gibi sorular sormaya devam ediyor. Kanal İstanbul projesini gelin hep birlikte inceleyelim.

Kanal İstanbul hangi hisseleri etkileyecek?

Kanal İstanbul hangi şirketlere yarar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un, 2021 yılında yapımına başlanacağını daha öncelerde dile getirdiği ve bu 2021 Haziran ayında temelleri atılmaya başlanacak olan Kanal İstanbul Projesinin Borsa İstanbul'da hangi hisseleri etkileyeceği, Kanal İstanbul'un faydaları nedir gibi konular merak edilmeye devam ediyor. Elbette birçok hisseyi ve Borsa İstanbul'u yakından ilgilendiren bu projede hangi hisselerin etkilendiğini hep birlikte analiz edelim

Kanal İstanbul'u hangi firma aldı?

Hâlâ tamamlanmamış ihaleler olmasından dolayı bu ihalelerden nemalanacak sektörlerin başında inşaat ve yapı kullanım şirketleri yer alıyor. Bu sebeple Borsa İstanbul'da işlem görüp öne çıkan ilk Şirket olarak karşımıza Emlak Konut GYO. Şirketin ihalede baş rolde olması bekleniyor.

Projede yer alan her şirketin küçük ya da büyük oranda pozitif şekilde etkilenmesini beklemek yanlış olmaz. 

Kanal İstanbul'da istimlak edilecek yerler

Küçükçekmece - Avcılar İç-Dış Kumsal Alanı kentsel tasarım projesi kapsamında Küçükçekmece İç-Dış Kumsal alanında Kanal İstanbul projesiyle beraber istimlak başlaması bekleniyor.

Hali hazırda nerelerde istimlak yapılacağı henüz kesinleşmiş değil. Fakat Kanal İstanbul projesi Küçükçekmece, Başakşehir ve Arnavutköy ilçelerinden geçeceği şimdilik kesinleşen yerlerden bazıları.

Kanal İstanbul çimento ihalesi ve çimento hisseleri

Çim Beton, Oyak Çimento, Akçansa Çimento ve Nuh Çimento'nun yükselişte başı çekmesiyle de BIST-Çimento Endeksi yüzde 5,7 artış gösterdi.

Karadeniz ile Marmara Denizi'ni birbirine bağlayacak olan Kanal İstanbul projesiyle Küçükçekmece Gölü kanala katılmış olacak. Küçükçekmece Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğü'nden almış olduğumuz bilgiye göre Kanal İstanbul güzergahının tam netleşmesiyle beraber istimlak edilecek alanlar belirlenecek.

Kanal İstanbul güzergahı açıklandığında, Küçükçekmece'de istimlak edilecek alanların hak sahiplerine mektup gönderilecek. Mülk sahiplerinin arsaları yol alanı, konut alanı vs. nerde kalıyor ona göre istimlak edilip edilmeyeceği belirlenecek.

Kanal İstanbul hangi hisseleri etkiler?

1 - AKCANSA; Akçansa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş.

2 - CIMSA; ÇİMSA Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş

3 - AFYON Çimento; Afyon Çimento Sanati T.A.Ş.

4 - HLGYO; Halk GYO

5 - TSGYO; TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş

6 - KLGYO; Kiler GYO

7 - OYAKC Çimento Grubu; ( ADANA, ASLAN, UNYEC, MRDIN )

8 - IHLAS Grubu; (IHLAS, IHLGM, IHYAY, IHGZT)

9 - YESIL Grubu; (YESIL, YGYO, YYAPI)

Kanal İstanbu'un projesinin Türkiye'ye faydaları

Kanal İstanbul, Karadeniz ile Akdeniz arasında tüm su yolunun trafiğini taşımakta zorlanan İstanbul Boğaz'ının trafiğinin rahatlaması adına yapılan ve doldurma su yolu olan bir alan olarak faaliyete geçecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2011'de açıklanan ve kamuoyunda "çılgın proje" olarak bilinen Kanal İstanbul Projesi, Küçükçekmece - Sazlıdere - Durusu koridorundan geçecek.

Etiketler