Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor...

Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı ardından açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından önemli satırbaşları şöyle:

"Ülkemizle ilgili pek çok meseleyi değerlendirdik. Türkiye salgın meselesini başarı ile sürdürmektedir. Salgın, yeni dalgalar ve varyantlar halinde ilk dönemdeki öngörüleri aşarak insanlığı tehdit etmeye devam ediyor. Bu durum gelişmiş ülkeler dahil tüm devletlerin ana hizmet ve üretim altyapılarını giderek zorlamaktadır.

Vaka, hastaneye yatış ve yoğun bakım, vefat sayıları kontrol edebileceğimiz bir seviyededir. İnşallah bunları daha da aşağıya çekeceğiz.

Sanayi üretiminde kesintiye yer vermeyecek bir sistemi salgının ilk günlerinden itibaren kurmuştuk. Böylece ihracatımızı toparlamakla kalmadık ileri seviyeye taşıdık.

Sağlık Bakanlığına 40 bin yeni personel alınacak

*Okullarda yüz yüze eğitim devam edecektir. Bu nedenle Sağlık Bakanlığımıza 40.000 yeni eleman alımı yapılacak.

*Yatırım, ihracat ve istihdam odaklı ekonomi politikamızda, ülkemizi büyütecek her çeşit adımı desteklemeye devam edeceğiz.

Avrupa'da, doğal gaz fiyatları 2020 yılı başındaki 115 dolar düzeyinden 1100 dolar hatta günlük piyasada 1500 dolar seviyesine çıktı. Buna karşılık biz konutlarda tüketilen doğal gazı 150 dolardan veriyoruz. Alış fiyatımıza göre baktığımızda ise halka yüzde 76 indirimle veriyoruz.

Aynı şekilde petrol fiyatları 2020 başındaki 40 dolardan 80 dolar fiyatına yükseldi.

Elektrik faturalarındaki TRT payı ile enerji fonu kesintileri kaldırıldı

Bir başka ifadeyle her vatandaşımıza 1500 liranın üstünde bir enerji desteği vermiş olduk. Elektrik faturalarındaki TRT payı ile enerji fonu kesintilerini de kaldırma kararı aldık. Hem yurttaşlarımızı mağdur etmeyecek bir yaklaşımla global enerji payındaki krizi önleyeceğiz.

2022 inşallah emeklerimizin, fedakarlıklarımızı görmeye başlayacağımız bir yıl olacaktır. Büyük, kuvvetli Türkiye yolunda 2022 senesini başarı ile geride bıraktıktan sonra Türkiye'nin yükselişine hep beraber şahitlik edeceğiz.''

CHP'ye tezkere tepkisi

''Geçtiğimiz hafta Suriye-Irak tezkeresindeki yaşanan tartışmalar hepimizi üzmüştür. Türkiye'nin sınır ötesi harekatları siyaset üstü bir konudur. Evet dedikleri tezkereye bu sefer hayır diyenlerin bir yerlerden işaret aldıkları anlaşılmaktadır."

Detaylar birazdan...

Etiketler