Kabine toplantısı öncesinde dolarda gevşeme devam ediyor

Ankara’nın büyükelçilere yönelik alternatif çözüm arayışı ve diplomatik kriz yaratacak bir karar alınmayacağına dair beklentilerin güçlenmesi fiyatlanıyor. Sabah saatlerin yeni zirve yapan dolarda geri çekilme izleniyor.

Kabine toplantısı öncesinde dolarda gevşeme devam ediyor

Haftaya kritik gündem maddesiyle başlayan yurt içerisinde piyasada, 10 büyükelçi kararına yönelik gelişmeler izleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumartesi günkü açıklamasında 10 ülkenin büyükelçisinin “istenmeyen kişi” ilan edilmesi talimatı verdiğini açıklamış, ama bu konu da henüz fotoğrafı bir adım atılmamıştı.

Konuya ilişkin kararın bugünkü Kabine toplantısında netlik kazanması bekleniyor.
Dolar geri çekildi. Ankara’nın büyükelçilere yönelik alternatif çözüm arayışı ve diplomatik kriz yaratacak bir karar alınmayacağına dair beklentilerin güçlenmesi piyasaya yansıdı.

Sabah 9,85 zirvesinin hemen sonrasında bir miktar geri çekilse bile dolar/TL, şu saatlerde 9,66 seviyelerine doğru çekildi Euro/TL ise 11,47 seviyelerinden 11,22 seviyelerine doğru geriledi. Pozitif ayrışmanın yaşandığı borsada ise pozitif yatay seyir izleniyor. Sabah yüzde 20,50'nin üzerine çıkan 10 senelik gösterge tahvil faizi yüzde 20,40 seviyelerinde. Türkiye'nin 5 senelik CDS'leri gün içinde 473 seviyelerini görürken, şu sıra 470 düzeyinde.

Kabine toplantısı öncesinde dolarda gevşeme devam ediyor - Resim : 1

Etiketler