JP Morgan'a göre Bitcoin ayı piyasasına girebilir!

JP Morgan analistine göre Bitcoin ayı piyasasına doğru hızlıca ilerliyor ve düşüş hâlâ bitmedi.

JP Morgan'a göre Bitcoin ayı piyasasına girebilir!

Son günlerde keskin bir şekilde bir düşüp bir çıkan BTC, Salı günü en düşük seviyesi olan 31.500'danyola çıktı ve dün 37.900 dolarda zirve yaptı ve bu haberin yapıldığı saatlerde  37.200 dolara yakın seviyelerde geziniyor, ancak hâlâ dip seviyelerde, bir toparlanma söylemi için çok erken. Daha önce birkaç analizimizde belirttiğimiz gibi Bitcoin'in düşüş grafiğinde neredeyse bir şey değişmedi.

Buna ek olarak, haftanın başından bu yana birkaç analist, düşüşün bitmeyebileceği konusunda ısrarlı bir uyarıda bulundu aynı uyarı vadeli işlemler yapanlar için SEC'de yaptı, 30.000 dolar eşiği kilit bir eşik olarak belirlenmiş durumda, hatta bazı analistler 20.000 dolar hedef gösterdi.

Bugün, analist Nikolaos Panigirtzoglou JP Morgan bankasının aracılığıyla  basiretli korosuna katıldı ve BTC'nin ayı sezonuna girmiş olabileceğini belirtti.

Kurumsal yatırımcılardan gelen talebin zayıf olduğunu dile getiren Nikolas; bu, düşüş eğilimi gösteren bir Bitcoin piyasasının ortaya çıkabileceği anlamına gelebileceğine inandığı önemli bir faktör.

Bitcoin vadeli işlem eğrisinin "geri" olduğunu açıkladı, bu da Bitcoin'in mevcut spot fiyatının vadeli işlemlerden daha yüksek olduğu anlamına geliyor. Bu, 2018'den beri ilk kez oluyor, bunun kurumsal alıcılardan ilgi eksikliğinin bir işareti olduğunu açıklıyor.

"Bu alışılmadık bir gelişme ve şu anda Bitcoin için CME'nin düzenlenmiş vadeli işlemlerini Bitcoin maruziyeti için kullanma eğiliminde olan kurumsal yatırımcılardan gelen zayıf talebin bir yansıması."

"Normal" bir durumda, Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerinin mevcut veya spot fiyatlar üzerinde bir primle işlem gördüğünü herkes tarafından biliniyor.

Analist, "Son haftalarda geriye gidişe dönüşün ayı piyasasına işaret eden olumsuz bir sinyal olduğuna inanıyoruz" dedi.

Son olarak, JP Morgan, Bitcoin'in toplam kripto para piyasası üzerindeki hakimiyetindeki düşüşün altını çizdi. Bankanın mevcut olumsuz görünümünü Bitcoin'den değiştirmesi için yüzde 50'nin üzerinde bir getiri gerekli olduğunu açıkladı. Bu oran şu anda yüzde 42'de.

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler