JP Morgan yılın ilk çeyrek bilançosunu paylaştı!

ABD'nin köklü banklarından JP Morgan, 2022 yılının ilk çeyreğine yönelik verilerini açıkladı. Ekonomistlerin tahminlerini şaşırtan bir tabloyla karşılaşılırken, JP Morgan cephesi ise yaşanılan krizlerin ardından derin bir nefes aldı!

JP Morgan yılın ilk çeyrek bilançosunu paylaştı!

Amerika Birleşik Devletleri'nin köklü banklarından JP Morgan, yayınladığı son raporla 2022 yılının ilk çeyreğinde elde ettiği net karı açıkladı. Gelen açıklamanın ardından tahminlerle kıyaslanan verilerin, öngörülen karlılığı geride bıraktığı tespit edildi.

Amerika merkezli köklü bankanın yılın ilk çeyreğinde 8,28 milyar dolarlık karı veya hisse başına 2.63 dolarlık kar yakalaması ekonomistler tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Ünlü bankanın yılın ilk çeyreğinde düzeltilmiş hasılatı ise yıllık olarak yüzde 4.6 düşüş yaşayarak 31.59 milyar dolar seviyelerinde görüldü. Yapılan tahminlerde ise beklentiler 31.44 milyar dolar olarak görülüyordu. Bankaya ait olan toplam mevduat değerleri 2.56 trilyon olurken; açıklanan resmi kredi zararı için ayrılan karşılık değeri ise 1.46 milyar dolar olarak ifade edildi.
Açıklanan veriler doğrultusunda yayımlanan raporda faiz dışı giderlerin rakamı 19.19 milyar dolarken, öz sermaye karlılığındaki güncel durum ise yüzde 13 olarak duyuruldu. Yatırım bankacılığında ise düşüşle birlikte bankanın gelirleri bu dönemde 2.1 milyar dolara gerileme gösterdi. Analistlerin tahminlerinde ise yatırım gelirlerinde beklenen seviye 2.3 milyar dolar olarak öngörülüyordu.

Savaşın etkisine karşılık rahatlama görüldü!

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte zor günlerden geçen banka son açıkladığı raporla bir nebze olsun derin bir nefes aldı. Açıklanan rapor hakkında CEO Jamie Dimon "Ekonomi için en azından kısa vadede iyimseriz. Ancak yüksek enflasyon, tedarik zinciri sıkıntıları ve jeopolitik risklere bağlı ekonomik riskler bulunuyor" ifadelerini kullandı.

JP Morgan'ın ardından yarın gün içinde Amerika merkezli bankalar Citigroup, Wells Fargo ve Goldman Sachs'ın da yılın ilk çeyreğini değerlendirmesi bekleniyor.