JP Morgan: TCMB'nin para politikasında erken gevşetme, görünüme zarar verir

JP Morgan, TCMB'nin para politikasında erken bir gevşetmeye gidilmesi durumunda, bunun ekonomik görünüm açısından zarar verici olacağını belirtti.

JP Morgan: TCMB'nin para politikasında erken gevşetme, görünüme zarar verir

JP Morgan, TCMB'nin para politikasında erken bir gevşetmeye gidilmesi durumunda, bunun zaten zayıf olan politika kredibilitesini baltalayacağını ve ekonomik görünüm açısından zarar verici olacağını belirtti.

JP Morgan dün yayınladığı "Gelişmekte olan Piyasalar Görünüm ve Strateji" raporunda Türkiye'ye de değindi.

İlk faiz indirimini eylül ayında beklediklerini açıklayan JP Morgan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz indirimi için temmuz - ağustos dönemine atıfta bulunmasının erken bir faiz indirimi riski oluşturduğunu da aktardı.

Maliyet bazlı fiyat baskılarının enflasyonu yılın son dönemine kadar yüzde 16'nın üzerinde tutacağını öngördüklerini söyleyen JP Morgan, yıl sonu için enflasyon beklentisini ise yüzde 13,4'te tuttu.

JP Morgan, ayrıca şu ifadelere yer verdi:

"Enflasyon bekleyişlerinde ısrarcı kötüleşme, Türk Lirasında daha fazla zayıflık ve yüksek küresel emtia fiyatları, enflasyon tahmini için yukarı yönlü risk yaratıyor.''

Türkiye için 2021 yılına yönelik büyüme beklentisini yüzde 4,8'den yüzde 6,1'e yükselttiklerini ve 2022 tahminini yüzde 4,1'den yüzde 3,4'e düşürdüklerini hatırlatan JP Morgan, aşılamada hızlanmanın ve bunun sonucu olarak turizmde gösterilecek performansın belirleyici olacağını da bildirdi.

Etiketler