JP Morgan Ceo'su: BTC'den uzak durun!

JPMorgan CEO'su: "İnsanlara Bitcoin'den uzak durmalarını tavsiye ediyorum" dedi.

JP Morgan Ceo'su: BTC'den uzak durun!

JP Morgan Ceo'su Jamie Dimon, BTC'den uzak durulmasını tavsiye ediyor fakat varlık sınıfına yatırım yolu sunup sunmamayı değerlendirdiklerini aktardı.

BTC ve diğer dijital paralar geçen yılın Kasım ayında başlattığı boğa hareketlerinden sonra piyasanın kurumsal yatırımcılar tarafından da ilgi görmesini sağladı. Varlık sınıfına daha önceleri şüpheyle yaklaşan büyük yatırımcılar da dahil olmak üzere, piyasaya tüm dünyadan milyonlarca yeni yatırımcılar geldi. 

Bu isimlerin başında ise ABD'li banka JP Morgan CEO'su Jamie Dimon geliyor. 27 Mayıs 2021 tarihinde ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nin gerçekleştirdiği sanal duruşmada tanıklık etti.

JP Morgan CEO'suna yöneltilen bir soru şöyle: Görüşleriniz, aradan geçen sürede neden değişti ve neden meclisin bu varlık sınıfı için yasal netlik sağlaması gerektiğini düşünüyorsunuz?

Jamie Dimon ise şöyle yanıtladı: 

Kişisel tavsiyem, insanların uzak durması yönünde. Yine de bu, müşterilerin talebinin olmadığı anlamına gelmiyor. İnsanlara parasını nasıl harcayacaklarını söyleyemem. Biz insanların alıp satabilecekleri güvenli bir yol sunup sunmamayı tartışıyoruz

 Birçok insan BTC'ye artık dijital altın olarak bakıyor fakat altın ve Bitcoinin kıyaslanması söz konusu bile değil fakat müşteri taleplerinin çok yoğun olması sebebiyle göz ardı edilemeyecek bir konu olduğunu bu konuya özel yasalar ve koruma politikalarının gerçekleştirilmesi gerektiğini söylüyor.

JP Morgan daha önce Bitcoin ETF'si yapmak için başvuruda bulunmuştu. 

Etiketler