JCR, Türkiye'nin kredi notları görünümünü negatife indirdi

Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR, Türkiye'nin yerel ve yabancı para cinsinden kredi notlarının görünümlerini ''durağan''dan ''negatif''e indirdi. Yerel ve para cinsinden kredi notlarını ise BB olarak doğruladı.

JCR, Türkiye'nin kredi notları görünümünü negatife indirdi

Artan enerji fiyatlarının ve Türk lirasında değer kaybının ithal fiyatlarda bir yükselişi etkilediğini ve bunun enflasyonu keskin bir şekilde yükselmesine yol açtığını belirten JCR, ''Hükümet ve merkez bankası liranın zayıflamasını, döviz rezervlerinin azalmasını engellemek için çeşitli politikalar uyguladılar fakat politika faizini artırmadılar. Uygulanan poltikalarının etkinliği ve sürdürülebilirliği konusunda belirsizlik olduğunu değerlendiriyoruz'' diyerek ifade etti.

JCR, Türkiye'nin kredi notları görünümünü negatife indirdi - Resim : 1

Enflasyonda yükselişin ekonomi üzerine negatif etkileri olabilir

Türkiye için enflasyon görünümünü de ''belirsiz'' olarak adlandıran ve lirada devamlılığını sürdüren değer kaybının, enflasyonda yükselişin ekonomi üzerine negatif etkileri olabileceğini belirten JCR, ''Tüm bunlar değerlendirildiğinde Türkiye için kredi notlarını sabit tuttuk, ancak görünümlerini durağandan negatife indirdik'' diyerek sözlerini noktaladı.

Etiketler