İŞKUR 6959 adet personel alımı yapacağını duyurdu

Enflasyon oranının her geçen gün aartması ile iş bulma imkanı bir hayli zorlaştı. İŞKUR bu alanda birçok personel alımı yapacağını duyurdu. Detaylar haberimizde...

İŞKUR 6959 adet personel alımı yapacağını duyurdu

Memur olmak isteyenlere büyük haber!

Memur olmak isteyenler hemen yeni açılan kadrolara başvuru yaparak atamalarını gerçekleştirip daha yüksek maaş alabilirler. Devlet hem kadrolu hem de sözleşmeli personel için her ay düzenli olarak yeni kadrolarını İŞKUR üzerinden duyurarak resmi olarak birçok iş alımına imkan sağlıyor. İşe başlayan memurlar ise en düşük 6429 TL maaş alacağı belirlendi. Normal asgari ücrete zam yapılması ile yeni açılan personel alımlarında bu maaş oranına yüksek oranda zam yapıldı. Birçok meslek alanında yüksek oranda zamlar yapılarak yeni alımlarda neredeyse iki katına maaş ödemesi yapılıyor.

İtfaiyeden zabıtaya, mühendisten hizmetliye, psikologdan veterinere kadar birçok alanda açılan kadrolara memur olmak isteyenler başvuru yaparak atama yapıp yüksek maaş ödemesi alabilir. Farklı il ve meslek alanlarında yaklaşık olarak 6959 adet personel alımı yapılacağını açıkladı. Yapılan bu personel alımına başvuru için belli oranlarda belgeler ve birçok farklı başvuru şartı bulunuyor. Başvurular 17 ocak pazartesi tarihinden itibaren alınıp bu tarih boyunca alımlar devam edecektir.

6959 kadro açıldı!

Açılan kadroda büyük oranda maaş verileceği duyuruldu. İŞKUR yaptığı bu personel alımında tamamen kişinin belli oranlarda meslek belgelerine sahip olması en önemli şarttır. Yani avukat olmak isteyen kişinin belli eğitimi almış ve mezunduk belgesinin olması gerekir. Bununla birlikte kişinin en az 3 en fazla 10 yıllık bir tecrübeye sahip olması personel alımında en sıraya geçmesini sağlayacaktır.

Her hangi bir iş ile ilgili bir engeli bulunmaması ve uzun süredir yapacağı işte tecrübesi olması başarı şansını yükseltecektir. Enflasyon nedeni ile her geçen gün artan fiyat etiketleri için kişinin aldığı maaşta yüksek olanda zam bekleniyordu. İŞKUR tarafından yapılan bu personel alımında yaklaşık olarak %30 oranında bir maaş artırımı yapılmıştır.