İş arayanlar dikkat! KPSS şartı olmadan 60 bin kamu personeli alınacak

İŞKUR Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Bünyesine 60 bine yakın alım gerçekleşecek. İŞKUR 2022 TYP başvuru tarihleri ve şartları nelerdir? İşte detaylar...

İş arayanlar dikkat! KPSS şartı olmadan 60 bin kamu personeli alınacak

Yeni eğitim öğretim yılı başlamadan önce TYP kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde KPSS şartı olmadan 60 bine yakın personel alımı gerçekleşecek. Bununla beraber İŞKUR üzerinden okullara temizlik görevlisi ve güvenlik alımı gerçekleştirilecek. Başvuru yapmak için gereken şartlar nelerdir? Başvuru nasıl yapılır? TYP başvuru tarihleri ne zaman başlıyor?

İş arayanlar dikkat! KPSS şartı olmadan 60 bin kamu personeli alınacak - Resim : 1

TYO başvuru şartları nelerdir?

İŞKUR TYP programına kayıt yaptırmak isteyen vatandaşların belirlenen şartlara uyması gerekmektedir. Başvuru için gereken şartlar şu şekilde:

* Başvuracak kişinin 18 yaşının tamamlanmış olması gerekir.

* Öğrenci olmamak gerekmektedir. Ancak açık öğretim fakültesinde veya açık lise de kayıtlı olan kişilerin başvuru yapmasında herhangi bir sakınca görülmemektedir.

* Emekli veya malul aylığı almamak gerekmektedir.

 * Çalışma sonucu elde edilen gelirin net asgari ücretin 1,5 katını aşmaması da gerekli olan şartlar arasındadır.

İş arayanlar dikkat! KPSS şartı olmadan 60 bin kamu personeli alınacak - Resim : 2

İŞKUR kapsamında TYP alımları başvurusu ne zaman başlıyor?

TYP kapsamında MEB bünyesine alınacak personellerin başvurular başladı. TYP kapsamında işe alınmak isteyen kişiler 'esube.iskur.gov.tr' adresinden başvuruda bulunabilir.