Intel'den Bitcoin için özel çip!

Ünlü işlemci üretici Intel, blockchain pazarı için ikinci nesil enerji dostu yeni işlemcisini tanıttı! Intel tarafından tanıtılan çipin, özellikle Bitcoin tabanında ses getirmesi bekleniyor!

Intel'den Bitcoin için özel çip!

Blockchain alanında pazar payını artırma girişimlerinde bulunan Intel, kripto varlık madenciliği için ikinci nesil çipinin tanıtımını yaptı.

Blockchain piyasalarının pazar payını artırmak için yeni ve özel çalışmalara başlayan Intel, kripto madencilik ihtiyaçlarını daha da verimli karşılamak adına ikinci nesil çip tanıtımını gerçekleştirdi.


İlk gösterimin ardından Blockscale teknolojisiyle piyasaya sürüler ikinci nesil çip, yüksek verimlilik ve enerji açısından sağladığı yüksek performansla ihtiyaç duyulan açıkları kapatmayı hedefliyor. Intel tarafından yapılan açıklamayla piyasa sürülen işlemcinin ise özellikleri dikkat çekiyor. Blockchain hash işlemlerinde enerji tasarrufu sağlamak amacıyla oluşturulan yeni nesil özelleştirilmiş entegre devresinin, tüketiciler tarafından olumlu karşılanması tahmin ediliyor.

İkinci nesil ve ana görevi kripto madencilik olan çipin, maksimum 580 GH/s çalışma hızına sahip olduğu, 26 J/TH’ye kadar ise güç verimliliği imkanı tanıdığı açıklandı. Ses getiren tanıtımın ardından kameraların karşısına çıkan Intel Blockchain ve İş Çözümleri Başkanı Jose Rios, atılan yeni adımların blockchain dünyasında büyük bir fark yaratacağını, aynı zamanda özellikle Bitcoin ekseninde oldukça verimli beklentilere sahip olduklarını belirtti.

2022'in üçüncü çeyreğinde kullanılacak!

Yapılan açıklamaların ardından duyuru tarihi ise Bitcoin madencilik çipinin 2022 yılının 3. çeyreği olarak gösterildi. Intel tarafından büyük beklentilerle piyasa sürülecek olan enerji dostu çipin, ilk kullanıcıları ise Hive Blockchain, GRIID Infrastructure, Block Inc. ve Argo Blockchain gibi büyük şirketler olacak.

Enerji tasarrufunu ve yüksek verimliliği tek bir noktada buluşturmak isteyen Intel, yüksek GPU kullanımı en aza indirerek geniş çalışma alanları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.