İnstagram’ın yeni özelliği kadınlardan onay aldı!

Dünyanın en popüler sosyal medya platformu İnstagram yeni özelliğini uygulamaya geçirmeye hazırlanıyor. Kadınları tacize karşı korumak için hazırlanan özelliğin detayları ortaya çıktı. İnstagram’ın yeni özelliği nasıl olacak? İşte detaylar…

İnstagram’ın yeni özelliği kadınlardan onay aldı!

Milyonlarca kişi tarafından kullanılan sosyal medya platformları sosyal hayatın vazgeçilmez bir unsuru haline geldi. İnsanların iletişim şekillerinin değişmesine ve dönüşmesine olanak sağlayan sosyal medya, sınır ihlalleri ile de gündeme geliyor. Facebook tarafından satın alınan İnstagram ise kullanıcı sayısını her geçen gün artırıyor. İnstagram yükselen trendler listesinin zirvesine yerleştikçe kullanıcı şikayetleri de çoğalıyor. ABD’li araştırma şirketleri tarafından kadınların en çok tacize maruz kaldığı uygulamanın İnstagram olduğu tespit edildi. İnstagram’ın fotoğraf ve video paylaşım sitesi olmasının da taciz eylemini tetiklediği düşünülüyor. Araştırmalara göre 35 yaşın altındaki kadınların yüzde 33’ü sosyal medya üzerinden tacize maruz kalıyor. 

İnstagram’ın yeni özelliği kadınlardan onay aldı! - Resim : 1
İnstagram’ın yeni özelliği tacize dur diyecek!


İnstagram yazılım geliştirme ekibi tarafından uygulama içerisine yeni bir özelliğin ekleneceği açıklandı. İnstagram’ın yeni özelliği kadınların tacize uğramasını önlemeye yönelik şekillenecek. Kadınlara özel mesaj yolu ile gönderilen müstehcen fotoğraflar ve videolara karşı koruma önlemi sunulacak. İnstagram kullanıcılarının özel mesajları üzerinde kontrol sahibi olmasını sağlayacak özellikle ilgili çalışmalarda sona gelindi. Fotoğraf filtresi özelliğinin,‘’Gizlenen sözcükler’’ özelliğine benzer bir formatta hazırlandığı öğrenildi. ‘’Fotoğraf filtresi’’ hem özel mesajları hem de keşfet bölümündeki içeriklerin belirlenmesi için kullanılabilecek. Özellikle 18 yaş altı kullanıcıların korunması için ebeveynler tarafından kullanılması mümkün olacak. İnstagram fotoğraf filtresi sayesinde kadınlar hangi içeriklerdeki mesajların kendilerine gönderilmesi için karar verici olabilecek. Meta tarafından yapılan açıklamaya göre test aşamasında olan müstehcen fotoğraf filtresi için geri sayım başladı. Ekim ayından itibaren uygulama içeriğine eklenmesi beklenen özellikle kadınlardan tam not aldı. Müstehcen fotoğraf filtresi özelliği sadece İnstagram ile sınırlı tutulmayacak. İnstagram’da başarılı sonuçlar yakalanması halinde Facebook’a da taşınması planlanıyor. Cinsel suçlara karşı kadınların yanında durduklarını açıklayan İnstagram yönetimi, fotoğraf filtresi özelliğinin nasıl kullanılacağına dair yörünge paylaşacak.