İnstagram yeni özelliğiyle, TikTok ve YouTube'a meydan okuyacak

Fotoğraf paylaşım platformu İnstagram, artık videolara öncelik veren bir eğlence platformuna dönüşmeye başlayacağını duyurdu.

İnstagram yeni özelliğiyle, TikTok ve YouTube'a meydan okuyacak

İnstagram'ın şirket başkanı Adam Mosseri, sosyal medya hesaplarından yaptığı bir açıklamada, uygulama geliştirme faaliyetleri kapsamında artık fotoğraflar yerine videolara ağırlık verileceğini açıkladı.

İnstagram için köklü bir değişim olacak

İnstagram algoritmaları artık videoları fotoğraflardan daha fazla önemseyecek. Böylelikle platform daha fazla video içeriğine sahip olabilecek. Mosseri, bunun için kullanıcıların uygulamayı açtıklarında görecekleri şeyler konusunda köklü değişiklikler yapılacağını söyledi.

Tam ekran özelliği geliyor

Gelecek olan yenilikler arasında, ana sayfada yer alan videoları tam ekran formatında görüntüleme özelliği de bulunurken, fotoğraflara ayrılan alanın da aksine küçüleceği aktarıldı. Öte yandan kullanıcılar ana sayfalarında hiç fotoğrafa denk gelmeden yalnızca videolar arasında gezinebilecekler.

Daha önce Reels özelliğini getirerek TikTok'a meydan okuyan platformun başkanı Mosseri, bu değişikliklerin TikTok ve YouTube ile aktif bir şekilde rekabet edecek olan İnstagram'ı geliştireceğini ve iyileştireceğini düşünüyor.

Instagram'daki yeniliklere yönelik testlerin gelecek birkaç ay içinde yavaş yavaş başlayacağı açıklandı.

Etiketler