İngiltere'de küresel enerji krizinin etkileri hissedilmeye başlandı!

Azalan stoklar ve Rusya’dan AB’ye gaz akışının azalması nedeniyle gaz fiyatları, geçen yıl Avrupa’da rekor seviyeye yükselmişti. Enerji bağımlılığı nedeniyle bu krizden en çok zarar gören ülkelerden biri ise İngiltere. OFGEM CEO’su Jonathan Brearley yaptığı açıklamada, "Faturalara yansıyacak olan b

İngiltere'de küresel enerji krizinin etkileri hissedilmeye başlandı!

İngiltere'nin enerji faturalarında keskin bir fiyat artışı yaşanması söz konusu. İngiliz Enerji Denetleme Kurumu (OFGEM), "Enerji alanındaki fiyat artışlarının Nisan ayında yüzde 50'yi aşmasını bekliyoruz." dedi.

Her 6 Ayda Bir Gözden Geçiriliyor

Her 6 ayda bir enerji faturaları üst sınırını gözden geçiren İngiliz Enerji Denetleme Kurumu'nun (OFGEM) bugün yaptığı açıklamada, Nisan ayında fiyatların %54 oranında artmasını beklediklerini söyledi. Bu oranda ciddi bir artış, güncel veriler ışığında ele alındığında rekor bir artış anlamına geliyor.

Yıllık Fatura Ortalama 700 Sterlin Artacak

Gerçekleştirilecek olan yeni düzenlemeyle birlikte hane halkının enerji faturalarında yıllık ortalama 1.277 £ (1.730 $) ile 1.370 £ arasında değişen yüzde 54’lük bir artış olacak. Gerçekleşecek olan bu artış, hanenin ortalama yıllık faturasının 700 sterlinden fazla artmasına neden olacak.

Küresel Enerji Krizinin Etkileri Hissedilmeye Başlandı

Azalan stoklar ve Rusya’dan AB’ye gaz akışının azalması nedeniyle gaz fiyatları, geçen yıl Avrupa’da rekor seviyeye yükselmişti. Enerji bağımlılığı nedeniyle bu krizden en çok zarar gören ülkelerden birisi ise İngiltere.

OFGEM CEO’su Jonathan Brearley yaptığı açıklamada, "Faturalara yansıyacak olan bu artışın, finansal açıdan zorluk çeken birçok insan için zor olduğunu biliyoruz." şeklinde konuşarak, halkın bu olumsuz süreçten en az etkilenmesi için ellerinden geleni yapacaklarının mesajını verdi.

Artan Enerji Faturaları Son 30 Yılın En Yüksek Seviyesinde

30 yılın en yüksek seviyesinde seyreden enerji faturalarının da enflasyonun üzerinde baskı oluşturması bekleniyor.

BirBorsa / Ayşete Yavaş

Alış 40.5307
Satış 40.5409
Değişim 0.0197%
Son Değer 40.5358
En yüksek 40.6307
En düşük 40.3901
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler
Yorumlar