İngiltere'de enerji sorunları büyüyor

İngiliz enerji denetim kuruluşu Ofgem, bp'nin yüzde 24 hisse payına sahibi olduğu Pure Planet ve Colorado Energy'nin faaliyetlerini durdurarak iflas bildiriminde bulunduğunu açıkladı.

İngiltere'de enerji sorunları büyüyor

İngiliz enerji denetim kuruluşu Ofgem, ülkede iki enerji şirketinin daha iflas ettiğini bildirdi.

Ofgem'den yapılan yazılı açıklamada British Petroleum'un (bp) yüzde 24 hisse payına sahibi olduğu Pure Planet ve Colorado Energy adlı şirketlerin faaliyetlerini durdurarak iflas bildiriminde bulundukları belirtildi.

Söz konusu şirketlerle beraber, ülkede eylül ayının başından bu yana iflas eden enerji şirketi sayısı 11'e yükselmiş oldu.

Pure Planet, yapmış olduğu iflas açıklamasında, faturalardaki üst limit sınırlaması sebebiyle artan enerji maliyetlerini müşterilerine yansıtamadığı için mevcut durumun "sürdürülemez" olduğunu bildirdi.

Açıklamada, İngiliz hükümetinin ve denetim kuruluşu Ofgem'in enerji firmalarından maliyetin altında satış yapmasını beklediği, bp'nin ise şirketten desteğini çekme kararı aldığı ifade edildi.

Bp'den yapılan yazılı açıklamada "Uzun süredir devam etmekte olan önemli çalışmalara rağmen, bp'nin bu ilişkiyi sürdürmesinin artık ticari olarak uygun olmadığı sonucuna vardık ve bu zor kararı aldık." ifadesi yer aldı.

İflas eden Pure Planet'ın 235 bin, Colorado Energy'nin ise 15 000 müşterisi, Ofgem tarafından alternatif enerji firmalarına yönlendiriliyor.

Ofgem'den yapılan yazılı açıklamada ise son haftalarda global ölçekte doğalgaz fiyatlarında yaşanan artışın enerji şirketleri üstünde önceden benzeri görülmemiş bir baskı oluşturmuş olduğu kaydedildi.

İngiltere'de eylül ayının başından bu yana iflas eden 11 enerji şirketi (Avro Energy, People's Energy, Greensupplier Ltd, Utility Point, Igloo, PFP Energy, Symbio, MoneyPlus Energy, Enstroga, Pure Planet ve Colorado Energy) toplamda İngiliz pazarında yaklaşık 2 000 000 müşteriye hizmet veriyordu.

Ofgem, ülkede iflas eden enerji şirketlerinin müşterini hizmetin aksamaması için otomatik şekilde diğer bir enerji şirketine geçiriyor.

Etiketler