İngiltere polisi 250 milyon dolar değerinde kripto para birimine daha el koydu

İngiltere Metropolitan Polisi iki seferde 400 milyon dolar değerinde kripto paraya el koydu. 39 yaşındaki bir kadını kara para aklama şüphesiyle gözaltına aldı.

İngiltere polisi 250 milyon dolar değerinde kripto para birimine daha el koydu

İngiltere Metropolitan Polisi Salı günü yaptığı açıklamada, uluslararası kara para aklamayla ilgili devam eden bir soruşturmanın bir parçası olarak yaklaşık 180 milyon sterlin (yaklaşık 250 milyon dolar) değerinde kripto paraya el koyduğunu duyurdu.

El koymanın hangi kripto para birimini kapsadığı belli değil. Polis, telefonla arandığında, bazı haber kuruluşlarının bildirdiği üzere, kripto para biriminin Bitcoin olup olmadığını veya başka bir kripto para birimi olup olmadığını söylemeyi reddetti.

Metropolitan Polis Komiser Yardımcısı Graham McNulty, "Nakit, suç dünyasında hâlâ kral olmaya devam ederken, dijital platformlar geliştikçe, kirli paralarını aklamak için kripto para kullanan organize suçluları giderek daha fazla görüyoruz" dedi.

Polis, bunun küresel olarak en büyük kripto ele geçirmesi olduğunu iddia ederken, dünya çapında çok daha büyük ölçekte çok sayıda başka yakalama oldu. Örneğin, ABD hükümetinin Silk Road pazarını kapattığında ele geçirdiği 1 milyar dolarlık Bitcoin veya Çin'in PlusToken skandalı nedeniyle ele geçirdiği 4.2 milyar dolarlık kripto para.

Polis, 39 yaşındaki bir kadının ilk el koyma sırasında kara para aklama şüphesiyle tutuklandığını ve ikinci el koyma konusunda temkinli bir şekilde sorguya çekildiğini belirterek, soruşturmanın devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Metropolitan Polis Dedektifi Joe Ryan, "Bugünkü ele geçirme, bu şüpheli kara para aklama operasyonunun merkezindekilere odaklandıkça aylarca devam edecek olan bu soruşturmada bir başka önemli dönüm noktasıdır" dedi.

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler