İnfo Yatırım, metal fiyatları hakkında yorumlarda bulundu

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan haftalık Londra Metal borsası bülteninde haftalık gelişmeler ve stok değişimleri ile metallerin teknik analizleri yer almakta

İnfo Yatırım, metal fiyatları hakkında yorumlarda bulundu

Metal sektöründe haftalık gelişmelerde, metal fiyatlarında genele yayılan düşüşlerin, artan volatilite ile beraber gerçekleşmesi dikkat çekerken, Çin Hükümeti'nin daha öncesinden açıkladığı ekonomik büyüme planına bağlı kalarak, endüstriyel metallere olan talebinin artış göstermesi bekleniyor.

Diğer gelişmeler ise şu biçimde:

- Yeniden artışa geçen Delta varyantı vaka sayıları sebebi ile büyüme beklentilerinin aşağı yönlü revizyonu, metal fiyatları için risk oluşturmaktadır.
- Londra Metal Borsası'nın yeniden fiziksel alım satım işlemlerine başlaması, işlem hacmini ve likiditeyi artırıcı bir gelişme olarak ön plana çıkmıştır.
- Genel olarak, endüstriyel metal fiyatlarında geri çekilmeler gözlenirken; tarihi zirvelerinde olan alüminyumun bu seviyelerde tutunamadığı gözlenmiştir.

İnfo Yatırım, metal fiyatları hakkında yorumlarda bulundu - Resim : 1

Haftalık Stok Değişimleri

- Haftalık bazda stok değişimleri incelendiğinde, stoklarda karışık bir seyir karşımıza çıkmaktadır.

- Alüminyum stoklarında devam etmekte olan artışların, bu hafta da gücünü koruması önümüzdeki dönemlerde arz fazlalığı beklentilerini artırmaktadır.

- Bakır stoklarında geride bıraktığımız haftalardaki yükselişlerin tam tersine, sert geri çekilmeler gözlenmiştir.

- Kurşun stoklarındaki hafif artış, bu hafta da devam etmiştir.

- Son olarak, çinko stoklarında devam etmekte olan artışların bu hafta hız kestiği ve sert düşüşler kaydettiği gözlenmektedir.

İnfo Yatırım, metal fiyatları hakkında yorumlarda bulundu - Resim : 2

Etiketler