İlk Para Teklifi (ICO) nedir? Ne için kullanılır?

Çoğunlukla kurumsal finansman amaçlı olmak üzere, kamu hizmeti belirteçlerinin düzenlenmemiş ihracı.

İlk Para Teklifi (ICO) nedir? Ne için kullanılır?

İlk Para Teklifi (ICO), bir kurumsal finansman yöntemidir. İlk Madeni Para Teklifleri, kısmen bir borsada menkul kıymet ihracı ile karşılaştırılabilir. ICO, kitle fonlaması yoluyla blok zinciri ekosistemindeki projeler için jeton satın almanın bir yoludur. Destekleyenler veya yatırımcılar , projenin jetonlarını satın alır ve bu jetonların değerinin daha sonra , fiyat artışı beklentisiyle borsadaki bir hisseye benzer şekilde daha yüksek olacağını tahmin eder.

Genellikle, ICO'lar yeni kurulan şirketleri ve yeni şirketleri finanse etmek için kullanılır. Başlangıç, dijital belirteçleri “üretir” ve ardından bunları satar. Bu, paranın doğrudan şirketin ekibine gittiği anlamına gelir. Şirketi kurmak için kullanılmalıdır.
Borsadaki IPO'lardan (İlk Halka Arz) önemli bir fark, ICO'larda, kural olarak, token aracılığıyla şirketin hiçbir mülkiyetinin eşlenmemesidir. Bu nedenle, ne temettü hakkı verir ne de otomatik olarak oy hakkı sağlar.
Temel olarak, jetonlar iki amaç için kullanılabilir :

Yardımcı Program Jetonu

Belirteç proje veya şirkete herhangi bir hak temsil etmez. Bunun yerine, proje tamamlandıktan sonra kullanıcılar bunu bir ödeme aracı olarak kullanmalıdır. Proje başarılı olursa, jetonlara olan talep artar ve ticaret platformlarında fiyat artışları yaşar. Bu nedenle jetonun doğal bir değeri vardır.

Gelir Paylaşımı Simgesi

Bu token türü daha çok hisse senedi gibidir. Sahibine kar dağıtımları alma hakkı verir. Her zaman işlevsel bir amaca hizmet etmez. Belirteç platformu kendisi işletmek için gerekli, ancak sadece kar dağıtmak için bir yatırım aracı olarak hizmet vermektedir olmayabilir.
Şekline bağlı belirteci olan teknik uygulanan, dağıtım akıllı sözleşmeler yoluyla otomatik olabilir. Örneğin, bir projenin Ethereum şeklinde kar üretebileceği düşünülebilir . Kendi Ethereum tabanlı jetonlarına sahip olan yatırımcılarICO'dan , kârın karşılık gelen bir payı Ethereum cüzdanınıza yatırılacaktır.

ICO'lar ne için kullanılır?

ICO'lar piyasaya sürmek ve ICO tarafından ilk finansmanı sağlamak için yeni kripto para birimlerine başlıyordu . Projeler genellikle blok zinciri tabanlıydı ve belirteçler hizmet belirteçleriydi. ICO'lar yoluyla finansman, örneğin proje bazında mevcut şirketler için de giderek daha ilgi çekici hale geliyor.Bu amaçla tokenlar , kârı dağıtmak için kullanılan gelir payları olarak çıkarılır.

Etiketler