İlk NFT odaklı EFT, New York Menkul Kıymetler Borsası'nda listelenmeye başladı.

Fintech şirketi Defiance, New York Menkul Kıymetler Borsası Arca'da ilk NFT odaklı borsa yatırım fonunun listelenmeye başladığını duyurdu.

İlk NFT odaklı EFT, New York Menkul Kıymetler Borsası'nda listelenmeye başladı.

Defiance, 2 Aralık Perşembe günü New York Menkul Kıymetler Borsası Arca'da (NYSE ARCA) ilk NFT odaklı borsa yatırım fonunun (EFT) listelenmeye başladığını duyurdu. Yeni fon yapılan açıklamalar göre NFTZ ismiyle listeleneceği ve yıllık yüzde 0,65 işletim gideri kesintisi yapılacağı konuları netlik kazanmış oldu.

NFTZ, NFT'leri direkt olarak satın alıp kendi cüzdanına koyan bir sistem yerine  NFT ve Metaverse sektörlerinde çalışmalar yapmakta olan veya göstermeyi planlayan şirketlerin endekslerini takip etmekte. Fonun yansıtmayı planladığı BITA NFT and Blockchain Select Endeks ise Almanya merkezli fintech şirketi olan BITA tarafından yapılmakta.

Fonun izlemesi planlanan şirketler arasında Coinbase, Cloudflare, Plby Group, Marathon Digital ve Hut 8 Mining gibi büyük şirketler yer almakta. Net varlıklar bakımından karşılaştırıldığında ise pastanın en büyük dilimine yüzde 6,74 ile Silvergate Capital'in sahip olduğu görülmekte.

Bir çok yatırımcı tarafından henüz bilinmeyen Silvergate, merkezi kripto para borsaları ve finans kuruluşları arasında kriptodan itibari paraya dönüşüm sunan en büyük ağ geçitlerinden biri olarak tanımlanabilir. Silvergate, 2021 yılının üçüncü çeyreğinde 162 milyar doların üzerinde bir işlem hacmine ulaşmış durumda. NFTZ ETF, portföyünde ise toplamda 34 farklı firmayı içermekte.

Defiance Kurucu Ortağı ve CIO'su Sylvia Jablonski, yapılan yeni atılıma ilişkin yapmış olduğu açıklamada

''NFT devrimi sanatçılar, sporcular, içerik üreticileri ve daha birçok sektörün ekonomi modelini bugün hayal edemeyeceğimiz şekilde değiştirecek. NFT'ler internetten daha büyük bir icat olabilir.'' dedi.

Etiketler