II. Elizabeth’in cenaze masrafı 6 milyar Sterlin!

Kraliçe II. Elizabeth’in ölümünün ardından cenaze masrafları ile ilgili açıklama yapıldı. Cenaze masrafı dudak uçuklattı.

II. Elizabeth’in cenaze masrafı 6 milyar Sterlin!

Ingiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in cenaze töreni maliyeti açıklandı. Açıklanan tutar dudak uçuklatmaya yetti. Tarih boyunca en uzun süre hükümdar olan İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth geçen günlerde 96 yaşında hayatını kaybetti. Ölümünden sonra ülkede yas ilan edilmesinin ardından cenazesi önümüzdeki günlerde yapılacak. Cenazeden dolayı ilan edilen resmi tatiller ve Kral 3. Charles’in taç giyme töreni gibi törenlere milyarlarca sterlin gitti.

II. Elizabeth’in cenaze masrafı 6 milyar Sterlin

II. Elizabeth

19 Eylül Pazartesi günü gerçekleştirilecek olan cenaze töreni saat 11.00 da yapılacak. Elizabeth’in cenaze töreni tertip edildi. İngiliz basını tarafından sızdırılan bilgilere göre cenaze töreni toplam 6 milyar sterlin tutacağı iddia edildi.

Yapılacak törene dünya liderleri katılım göstereceği belirlenirken başta ABD Başkanı Joe Biden olmak üzere pek çok isim katılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılıp katılmayacağıyla ilgili henüz net bir açıklama gelmedi. Bugünde yarında hükümetten bir açıklama gelmesi bekleniyor.