İhlas hisse mağdurlarından çağrı!

İhlas hisse mağdurlarından çağrı! Yaşanan olaylara karşı devlet kanalından yardım bekleniyor.

İhlas hisse mağdurlarından çağrı!

İhlas hisse mağdurlarından çağrı!

Yaşanan olaylara karşı devlet kanalından yardım bekleniyor. Borsa’da hisseleri işlem gören İhlas Grubu 5 şirketin yatırımcılarının elindeki hisse senetlerinin değerleri de 22 trilyon 309 milyar lirayı aşıyor.
       İhlas Finans’ın halka açık hisselerinin değeri 3 trilyon 212 milyar lira, İhlas Holding’in 14 trilyon 523 milyar, İhlas Ev Aletleri’nin 933 milyar, İhlas Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın 1 trilyon 896 milyar lira ve Kristal Kola’nın 1 trilyon 745 milyar lira.

Yüzde 140’lık bedelli sermaye artışına gitme kararı alan İhlas Gayrimenkul, borsa yatırımcısından 156 milyon lira talep etti. Bugüne kadar bir kuruş kâr payı almayan yatırımcılar, legal dolandırıcılığa dur demek için sosyal medya platformu twitterda toplu paylaşımlar ile SPK'nın dikkatini çekmeye çalışıyor.

‘SESİMİZİ DUYSUNLAR'

Bir küçük yatırımcı, kendisinden istenen rakamları karşılayamayacağını belir- terek “SPK yetkilileri lütfen sesimizi duysun, İhlas'ın başvurusunu kabul etmesin” diye konuştu.


14 Nisan 2017 tarihli genel kurulunda, İhlas Madencilik adını değiştirip İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş unvanını alan şirket, o tarih itibarıyla gayrimenkul sektöründe faaliyetlerine başladı. Yeni inşaat projelerine başlayıp arsa ve gayrimenkul alımları yapan şirket, Aralık 2018 itibarıyla yeniden bedelli sermaye artışına gidilmesini ise İhlas İnşaat Holding ile birleşme kararı alınması nedeniyle verdi.

Aradan geçen 3 yılın patronlarda bir değişim yaratmadığı 2021 yılında yaptıkları temettü ile birlikte yatırımcısına bir darbe daha vurarak devam eden İhlas ve İştirakileri arkasında onlarca mağduru bırakmaya devam ediyor. Mağdurlar bugün sosyal meda platformu Twitter'da TT 'de 3 ayrı başlıkla birlikte yer aldılar. SPK'ya seslerini duyurmaya çalışan yatırımcıların bundan sonraki planı  durumu mahkemeye taşımak olduğu biliniyor.

IHLGM IHLAS GAYRIMENKUL PROJE GELISTIRME VE TICARET A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 1.39
Satış 1.4
Değişim 0.03%
Son Değer 1.4
En yüksek 1.4
En düşük 1.35
Haftalık Değişim 0.7194%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 4.4776%
Etiketler