Hong Konglu Fintech Firması AMTD Digital’den olağanüstü yükseliş

15 Temmuz 2022 itibarıyla New York Borsası’nda işlem görmeye başlayan AMTD Digital’in hisseleri 2. 500 doların üstüne çıktı. Daha sonra 1. 100 dolar seviyesine doğru bir gerileme yaşasa da halka arzundan bugüne % 14. 002’lik bir değer sağlamış oldu.

Hong Konglu Fintech Firması AMTD Digital’den olağanüstü yükseliş

15 Temmuz 2022 itibarıyla New York Borsası’nda işlem görmeye başlayan AMTD Digital’in hisseleri 2. 500 doların üstüne çıktı. Daha sonra 1. 100 dolar seviyesine doğru bir gerileme yaşasa da halka arzundan bugüne % 14. 002’lik bir değer sağlamış oldu. Gerçekleşen bu beklenmedik yükselişle alakalı olarak açıklama yapan Hong Konglu fintech firması AMTD Digital, New York Borsası’nda halka arza geçişten sonra şirketlerinde faaliyetlerine etki edecek bir maddi değişiklik ya da olay yaşanmadığını ifade etti.


Şirketin değeri 300 milyar dolara yaklaşırken 109. 9 milyar dolara geriledi. 2021 yılı gelir oranını ise katladı!

Gelirlerinde iniş çıkışlar yaşayan AMTD Digital’in piyasa değeri salı günü itibarıyla 300 milyar dolar seviyesine yaklaşırken, çarşamba günü ise 109. 8 milyar dolara düştü. Elli çalışanı bünyesinde bulunduran AMTD Digital’in 2021 yılında ise değeri yalnızca 25 milyon dolardı.

https://ekonomi.haber7.com/ekonomi/haber/3247540-merkez-bankasi-rezervleri-1013-milyar-dolara-cikti

Dalgalanmada küçük yatırımcılar etken

2021 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde GameStop ve AMC Entertainment gibi firmaların hisselerinde etkiler yaratan küçük yatırımcılar bu kez Hong Kong firması olan AMTD Digital’in hisselerinde beklenmedik bir yükselişe yol açtılar.


AMT Digital 2019 yılında kurulurken, 2022 yılı itibarıyla ise New York Borsası’nda işlem görmeye başladı. Firma Güneydoğu Asya’da dijital bankacılık, dijital sigorta ve dijital ödeme gibi çeşitli sektörlerde lisanslara sahip. Genel olarak yatırımcıları Çin’den olan firmanın hisseleri 15 Temmuz’da New York Borsası’nda arz edilmeye başlanmıştı.


Sert düşüşe rağmen yükseldi

AMTD Digital’in hisseleri Salı günü 2. 564 dolarak yükselirken, çarşamba günü ise 1. 100 dolara düştü. Böylece % 34. 4’lük bir değer kaybı yaşayan Hong Konglu AMTD Digital, sert düşüşe rağmen yükselişe geçerek halka arz fiyatı bugüne kadar %14. 002 yükselmiş oldu.
Firma da şaşkın!


AMTD Digital’in hisselerindeki bu artış firmanın kendisini de şaşırttı. Yapılan açıklamada yatırımcılarına teşekkürlerini sunan AMTD Digital, yapılan tespitlere göre halka arzdan bugüne kadar firmanın faaliyetlerini etkileyecek bir maddi değişiklik ya da olay yaşanmadığını açıkladı. Buna ek olarak firmanın anormal işlemler için piyasayı dikkatli bir şekilde izlediği de aktarıldı. Yatırım hareketliliğinden sonra AMTD Digital çarşamba günü itibarıyla 109. 8 milyarlık bir değere sahip olmuş oldu.

 
Küçük yatırımcı organizasyonu mu?

AMTD Digital hisselerinde yaşanan beklenmedik hareketlilikten sonra akıllara 2021 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşanan küçük yatırımcı organizasyonu geldi. 2021 yılında da küçük yatırımcı etkisi ile benzer bir dalgalanmayı GameStop yaşamıştı. Reddit’te WallStreetBets ismini taşıyan bir alt forumda örgütlenen yatırımcılar başta GameStop olmak üzere hisselerini açığa satan fonlara karşı saldırı düzenlemişlerdi. Benzer bir şekilde yakın zamanda da yatırım forumlarında ve sosyal medyaya küçük yatırımcıların sık sık AMTD Digital’den bahsettikleri gözlemlendi.

Etiketler