Honda küresel çip krizini atlattı, üretim aralık ayında normale dönecek

Honda, küresel çaptaki çip krizinden sonra sekteye uğrayan üretimin aralık ayından itibaren normale döneceğini duyurdu.

Honda küresel çip krizini atlattı, üretim aralık ayında normale dönecek

Japon otomotiv markası Honda, küresel çaptaki çip krizinden sonra 3 fabrikada sekteye uğrayan üretimin aralık ayından itibaren normale döneceğini açıkladı.

Küresel çip krizi sebebiyle Japonya'daki 3 fabrikasında üretimi kısıtlanan Honda, krizi atlattı. Şirketten yapılan açıklamada, Saitama eyaletindeki 2 ve Mie eyaletindeki 1 fabrikada üretim faaliyetlerinin aralık ayı başından itibaren normale döneceği kaydedildi. Diğer bir otomobil üreticisi Toyota da geçen hafta yaptığı açıklamada, Japonya'daki bütün fabrikalarının 7 aylık aradan sonra ilk defa aralık ayında normal faaliyetlerine devam edeceğini açıklamıştı.

Elektrikli araçlardan robotlara, ev aletlerinden araç içi elektronik sistemlere, savunma sanayiinden giyilebilir teknolojilere kadar pek çok alanda kullanılan çiplerin arzında son dönemde yetersizlik yaşanmış, teknolojiyle ilişkili birçok sektörde üretimde aksamalar görülmüştü. Otomotiv üreticileri de çip krizi sebebiyle üretimlerini azaltmış veya kısmen askıya almıştı.

Japonya çıkış yolu arıyor

Japonya’nın çip tedarikini güvence altına almak için çıkış yolu aradığı kamuoyunca dikkat çekerken, son olarak Tayvanlı çip üreticisi TSMC’nin Japonya’nın Kumamoto eyaletinde yeni bir fabrika kuracağı duyurulmuştu. Dünyanın en büyük çip üreticilerinden biri olan TSMC’nin tesis inşaatına 2022 yılında başlamasının planlandığını aktarılırken, üretimin ise 2024’ün sonunda başlayacağı belirtilmişti.

Etiketler