Hesaplama yapıldı: Asgari ücret 8690 TL mi oluyor!

2023 yılına kısa bir süre kala asgari ücretin ne kadar olacağıyla ilgili araştırmalar arama motoru üzerinden yapılmaya başlandı. Asgari ücretle ilgili yeni hesaplama yapıldı.

Hesaplama yapıldı: Asgari ücret 8690 TL mi oluyor!

2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi teklifi yasalaşması için TBMM komisyonuna bir teklif gönderildi. Hazırlanan bu teklif tamamen işverenlere yönelikti. İşverenlere verilen sigorta prim desteği %58 oranında artırıldı. Böylece 2023 yılı asgari ücret ile ilgili tahminler geldi. Söz konusu asgari ücret hesaplaması eğer yıl başından itibaren yansırsa tamı tamına 8690 TL tutarında olacağı tahmin edildi.

Asgari ücret hesaplamaları devam ediyor. Dün, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2023 Merkez Yönetim Bütçe Kanun Teklifi’nin sunumunu yapmaya başladı. Hazırlanan bütçe teklifinden çıkacak kararda asgari ücretin belirlenmesinde en önemli etken olacak. Hazırlanan bütçe teklifinde en dikkat çeken detay ise şüphesiz işveren sigorta prim desteği oldu. Şuanda 5500 TL olan asgari ücret eğer zam gelirse 8690 TL tutarında olacak.

Cumhurbaşkanı: Bundan öncekinden farklı hazırlıktayız!

Asgari ücretle ilgili hazırlanan yasa teklifi en son Cumhurbaşkanı onayına sunuluyor. Cumhurbaşkanı onayından sonra yasallaşan asgari ücretle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklama yapıldı. Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamada:

Asgari ücret zammıyla ilgili bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlık içindeyiz” demesi tüm çalışanları heyecanlandırmaya yetti.

Konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de bir açıklama yaptı. Vedat Bilgin tarafından yapılan açıklamada ise:

“Asgari ücrete Aralık ayında toplumu enflasyon karşısındaki tahribattan koruyacak en kapsamlı müdahaleyi yapacağız” şeklinde denildi.

Asgari ücret

Asgari ücret 8690 TL!

Hazırlanan yasa teklifi kapsamında işverenlerin sigorta prim desteği artış gösterdi. Hal böyle olunca da toplam sigorta prim desteğinin %58 oranında olması beklenirken eğer bu şekilde olursa da asgari ücretin 8690 TL olması tahmin edilmekte. Elbette asgari ücret belirlenirken pek çok değişik kalem ön plana çıkmaktadır. Aralık ayında toplanacak olan asgari ücret tespit komisyonu toplantısında çıkacak karar asgari ücreti belirleyecek en önemli karar olacak gibi gözüküyor. Konuyla ilgili yeni gelişmeler olduğu takdirde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Bizi takipte kalarak siz de bilgi sahibi olabilirsiniz.